Hoe doppen van maïs

June 26

Hoe doppen van maïs

Verse maïs op de kolf heeft een sappige zoetheid die bevroren en ingeblikte maïs niet kan raken. Maïs smaakt best als het is vers van de stengel. Zodra het geoogst, beginnen de suikers maïs onmiddellijk om te zetten in zetmeel. U kunt de decompositie van de maïs en de omzetting van suiker in zetmeel vertragen door het op te slaan in de koelkast, maar doppen het en eet het zo snel na de oogst mogelijk voor de beste smaak. In het algemeen doppen u maïs voordat u het koken, maar als u magnetron de maïs, u het doppen, nadat deze reeds gekookt.

Trekken van methode

Stap 1

Stapel de maïs te worden gedopte op een bord of in een pot en een vuilnis zak strategisch nabijgelegen plaatsen. Als u voorkomen dat een puinhoop in de keuken wilt, doppen de maïs buiten.

Stap 2

Snijd verticaal naar beneden van het oor van maïs vanaf de bovenkant waar de zijde steekt helemaal tot aan de stam, indien gewenst. Dit maakt het gemakkelijker om te beginnen de schelpen.

Stap 3

Houd de bovenkant van de maïs onder de zijde tussen uw duim en wijsvingers. Met je andere hand, pak het einde van een schil en trek het neer en uit uit de buurt van de maïs. Gooi het afval in de Prullenbak zak. Draaien van de maïs in uw hand, pak een ander stukje van de schil en het afbreken op dezelfde manier. Herhaal deze beweging totdat u de gehele schil hebt verwijderd. Breek af de lange stengel.

Stap 4

Verwijder zo veel mogelijk de zijde als u met uw vingers. Opstijgen de resterende zijde door het ingedrukt houden van de maïs onder stromend water en het licht met een plantaardige borstel schrobben. Als je nog niet een plantaardige borstel, vegen de zijde met bevochtigde papieren handdoek.

Rolling methode

Stap 1

Beide uiteinden van de maïs afgesneden. Zorg ervoor dat u afgesneden genoeg van de stengel zodat u heb gesneden weg het gedeelte waar het kroonkafje is gekoppeld aan de stengel.

Stap 2

Plaats het oor op een grote snijplank. Druk op de kolf met beide handen naar beneden en sterke druk uitoefenen als u roll de kolf heen en weer meerdere malen. Dit verliest het kroonkafje genoeg dat je kunt simpelweg schil het weg.

Stap 3

De zijde met de hand verwijderen. Opstijgen resterende zijde door het wrijven van de maïs met een plantaardige borstel onder stromend water.

Magnetron methode

Stap 1

De tip van het oor van maïs en de meeste van de zijde afgesneden. Snij de stengel van de onderkant van de kolf. Laat genoeg stam die het kroonkafje blijft gekoppeld aan de onderkant. De maïs in de schil op hoge magnetron voor 2 tot 4 minuten, of magnetron 2 oren tegelijk voor 4 tot 6 minuten.

Stap 2

Verwijder het koren uit de magnetron en laat het afkoelen gedurende 2 minuten. Het blijft binnen het kroonkafje stoom.

Stap 3

Beker de kolf stevig in de ene hand met de bovenkant van het oor wees van u af. Pak een stukje schil vanaf de bovenkant van de kolf met uw andere hand. Pull-down op de schil. Vindt u dat het pelt af gemakkelijker wanneer gekookt dan bij rauw. Blijven de rest van het kroonkafje afschilferen. U hebt al afgesneden allermeest naar de zijde, en u kunt gemakkelijk verwijderen van de resterende zijde door de oren afvegen nadat ze heb zijn gestoomde in de schil.

Wat die u nodig hebt

  • Plaat of pot
  • Prullenbak zak
  • Scherp mes
  • Plantaardige borstel
  • Papieren handdoeken
  • Snijplank

gerelateerde artikelen