Uteriene bijwerkingen

July 18

Uteriene bijwerkingen

Overzicht

Uteriene is een mondelinge contraceptieve medicatie gebruikt ter voorkoming van zwangerschap. Het wordt ook gebruikt voor het beheren van menstruatie stoornissen, ongewone vaginale bloedingen en endometriose (een aandoening waar de baarmoeder weefsel buiten de baarmoeder groeit). Meestal biedt een uteriene recept 28 tabletten die de menstruatiecyclus van de patiënt te volgen. Het is aangeraden om dagelijkse dagelijkse beginnen op de eerste dag van een menstruatie of als uw arts gelast.

Routine bijwerkingen

Uteriene van voorkomende bijwerkingen houden spotten, abnormale vaginale bloedingen, tedere borsten, veranderingen in gewicht en acne. U wellicht ook slaapproblemen en wijzigingen in de menstruele cyclus. Hoofdpijn, duizeligheid en misselijkheid kan zich ook voordoen. Vertel uw dokter als deze bijwerkingen zorgelijk worden en ze u veilig naar een andere geboortenbeperking medicatie schakelen kunt.

Kritische bijwerkingen

Uteriene van ernstige bijwerkingen zijn de volgende: plotselinge verwarring, spraak problemen, problemen met zien en intense bekkenpijn. U ondervindt zwelling in je handen, voeten en benen. Andere belangrijke bijwerkingen zijn pijn op de borst die naar uw schouder en arm, misselijkheid, donkere urine en stemmingswisselingen uitstraalt. Uteriene kan leiden tot verlies van visie, bloedspuwing (ophoesten van bloed) en bruine flarden op het gezicht. Staken uteriene met toezicht van uw arts.

Zwangerschap

Uteriene kan leiden tot een buitenbaarmoederlijke zwangerschap (zwangerschap die zich buiten de baarmoeder) en ovariële cysten. Uteriene gebruik kan ook iemands risico voor lever tumoren en borst- of eierstokkanker verhogen. Uteriene kan leiden tot aangeboren afwijkingen in de baarmoeder. Het is niet totake geadviseerd deze mondelinge contraceptieve als je zwanger bent. Uteriene kan ook moedermelk besmetten en schadelijk voor uw baby borstvoeding. Vertel uw dokter als u borstvoeding geven wilt.

Roken

Vermijd roken terwijl het nemen van de uteriene, vooral als u ouder dan de leeftijd van 35 jaar. De combinatie van orale anticonceptiva en roken verhoogt de kans op bloedstolsels, een hartaanval of beroerte. U moet niet nemen dergelijke anticonvulsant (traktaties toevallen) medicijnen als carbamazepine, phentoin of barbituates. Het combineren van deze medicijnen kunt uteriene van effecten verminderen. U moet ook rifamin (medicatie voor de behandeling van tuberculose) met uteriene ook vermijden.


gerelateerde artikelen