Zwembad algen problemen

June 30

Zwembad algen problemen

Gunstig voor leven, algen is misschien wel het belangrijkste organisme op aarde. Zij bieden 70 tot 80 procent van de planeet zuurstof, volgens Ecology.com. Echter, u wilt hen niet in uw zwembad. Algen in uw zwembad kunnen niet alleen lelijk, maar kunnen negatieve gezondheidsproblemen veroorzaken.

Oorzaken

De meeste problemen in verband met algen in zwembaden optreden als gevolg van onvoldoende onderhoud en chemische gebruik. Een correct duurzame balans van chloor en pH-niveaus is noodzakelijk om zwembaden te ontsmetten en organismen te doden. Tekenen van algen besmetting variëren van bewolkt uitziende water, duidelijk gladde slijm op zwembad stappen en muren, harde zwarte groei op liners, aan de gevreesde groene moeras-weergave.

Typen

Zwembad algen problemen

Identificatie van algen typen wordt beoordeeld door hun kleur. Groene algen zijn de meest voorkomende en het makkelijkst te elimineren. Gele of mosterd-gekleurde algen is moeilijker te verwijderen maar reageert op de meeste algaecide behandelingen. Zwarte algen zijn meestal de meest geharde, met name in gips of cement zwembaden.

Groei

Algen vereisen voedsel om te groeien. Fosfaat en stikstof kunnen bieden deze bron. Je douche alvorens een zwembad omdat dode huid cellen kunnen een bron van fosfaten. De producten van de zorg van de werf vaak bevatten zowel fosfaat en stikstof en kunnen worden bijgehouden in een pool gemakkelijk uit uw gazon of klap met gras knipsels. Urine, met ammoniak bestaat uit stikstof en waterstof, is een perfecte voeding voor algen.

Als bronnen van stikstof het water invoert, combineren ze met zuurstof geleverd door het chloor, maken van nitraten. Dit resulteert in een tekort van de chloor bevordering van de groei van meer algen.

Problemen

Algen, hoewel lelijk, zal niet pijn doen. Bacteriën voeden met algen afval wordt echter een probleem. Bacteriën meerdere in de verwarmde omgeving van een zwembad, en slikken, ademen of komen in contact met deze kiemen kan leiden tot veel ziekten. Sommige van de meest voorkomende problemen zijn gastro-intestinale ziekten, zoals E.coli en Giardia, huiduitslag, huidletsels en andere dermale infecties, infecties van de luchtwegen en oor zwemmer's.

Preventie en behandeling

Behoud van het niveau van een chloor van tussen twee en drie delen per miljoen zal stoppen met het begin van de bloei van een algen in uw zwembad. De plant bestaat nog steeds, maar het hoeft niet de mogelijkheid om te groeien en vermenigvuldigen. Volgens TPS, groene algen kunnen worden gedood door super chloreren, het verhogen van de hoeveelheid chloor in uw zwembad tot ongeveer 30 delen per miljoen. Na 24 tot 48 uur, zal een goed stofzuigen en terug spoelen van het filtersysteem opruimen alle dode cellen. Vervolgens controleren en aanpassen van de pH-niveaus. Gele en zwarte algen vereisen schrobben met een harde borstel, vervolgens met behulp van een geconcentreerde algaecide of chloortabletten naar plek traktatie residuele algen.

Voorzorgsmaatregelen

Chemicaliën die worden gebruikt in zwembad zorg zijn zeer bijtende en giftige en moeten opgeslagen en met zorg behandeld. Wanneer in geval van twijfel altijd volg aanwijzingen op etiketten en professionele hulp.


gerelateerde artikelen