Olie gevulde rode bultjes op mijn huid

November 5

Olie gevulde rode bultjes op mijn huid

Puistjes zijn rode bultjes op de huid die zijn gevuld met pus. De vloeistof bevat olie die wordt uitgescheiden via de poriën van de huid. Puisten blijven meestal klein en rood. Volgens Medline Plus, puisten worden vaak geassocieerd met acne, maar kunnen zich voordoen als gevolg van andere huidaandoeningen.

Functies

Olie gevulde rode bultjes kunnen overal op het lichaam, volgens Medline Plus voorkomen. De blister-achtige letsels ontstaan als gevolg van ontstekingen veroorzaakt door infectie of irritatie. Terwijl puisten meest voorkomende op het gezicht, rug, borstbeen en schouder zijn, verschijnen ze ook vaak in de liesstreek en oksels, waar je de neiging te zweten van de meeste.

Typen

Terwijl de puistjes zijn meestal gekoppeld aan acne, omvatten andere huidaandoeningen die ervoor zorgen de olie gevulde bultjes dat rosacea, folliculitis, gordelroos en dermatitis. Pokken is een dodelijke ziekte die wereldwijd is uitgeroeid, maar vertrouwt op vaccinaties te handhaven zijn rustperiode. Pokken laesies uiteindelijk veranderen in puisten en zijn zeer besmettelijk.

Effecten

De meeste gevallen van puistjes zijn niet ernstig en goed reageren op huismiddeltjes en tijd. Ernstige complicaties kunnen echter optreden waardoor het noodzakelijk is om te zien een dermatoloog als de hobbels niet met ongeveer 10 dagen verdwijnen en andere symptomen veroorzaken. Visie problemen kunnen optreden als rosacea hobbels Voer de ogen bijvoorbeeld, volgens de American Academy of Dermatology. Pustels gevormd in reactie op een virale of bacteriële infectie kunnen verspreiden naar andere lichaamsdelen via de bloedbaan.

Bijwerkingen

Veel puisten kunnen worden jeukende en pijnlijke. De lelijke hobbels kunnen veroorzaken van zelfbewustzijn en invloed hebben op uw gevoel van eigenwaarde, indien onbehandeld. Ernstige allergische reacties die zijn gekoppeld met ademhalingsproblemen of duizeligheid kunnen onmiddellijke medische aandacht vereisen. Knijpen de puistjes om de vloeistof drain kan leiden tot infecties en littekens.

Behandelingen

Behandelingen is afhankelijk van de oorzaak van de puistjes. Bij veroorzaakt door contact met een stof waar je allergisch bent, is de meest effectieve behandeling om de stof te elimineren en verdere contact volgens de American Academy of Dermatology vermijden. Artsen schrijven vaak actueel en systemische antibacteriële of anti-schimmel medicatie te duidelijk omhoog gewraakte breakouts. Drogen agenten zoals adapaleen en Tretinoïne worden voorgeschreven om te ruimen als gevolg van acne breakouts.


gerelateerde artikelen