Lijst van gemeenschappelijke spijsverteringsaandoeningen

June 9

Overzicht

Spijsverteringsaandoeningen kunnen interfereren met het dagelijkse leven van mensen. Sommige mensen kan opgemaakt met de symptomen vaak pijnlijk en ongemakkelijk, maar behandeling is beschikbaar om traktatie spijsverteringsstoornissen of om hulp te bieden zodat mensen relatief normaal leven kunnen leven. Sommige van de ziekten kan leiden tot ernstige schade aan het spijsverteringskanaal, indien onbehandeld.

Zweren

Zweren beschadigen het slijmvlies van de maag door bacteriële infecties of schadelijke bijwerkingen van medicijnen zoals aspirine, ibuprofen of naporoxen, volgens de nationale spijsvertering ziekten informatie Clearinghouse. Kruidig voedsel en stress zweren kunnen verergeren, maar ze geen veroorzaken. Antibiotica of antacida verlichten meestal problemen lang genoeg voor kleine zweren om te genezen.

Zure terugvloeiing

Brandend maagzuur of zure indigestie resulteert in maagzuur steunen in de slokdarm te maken van een branderig gevoel of zure smaak in de mond. Gastroesophageal terugvloeiingsziekte (GERD) is van invloed op mensen die last hebben van zure reflux symptomen meer dan twee keer per week. Zure reflux treedt op omdat de onderste oesofageale sluitspier niet goed sluit. Sommige mensen meer aanvallen van maagzuur kan krijgen van bepaalde voedingsmiddelen, maar elk individu heeft verschillende reacties op bepaald voedsel. Roken draagt bij tot maagzuur door het veroorzaken van de esophageal sfincter om te ontspannen.

Coeliakie

Coeliakie kan gevolgen hebben voor kinderen of volwassenen. Symptomen zijn diarree, opgeblazen gevoel, pijn in de onderbuik, huiduitslag of een dunner worden van de botten. Bij kinderen kan het mislukken van de groei. Mensen met de ziekte wordt geadviseerd om te elimineren voedsel met gluten, een eiwit dat in tarwe, rogge en gerst is gevonden. Gluten beschadigt de bekleding van de dunne darm voor mensen met de ziekte.

Prikkelbare darmsyndroom

Prikkelbaar kom syndroom is van invloed op de spieren in de darmen. Het kan gas, buikpijn, diarree of constipatie veroorzaken. Het syndroom kan worden pijnlijk en ongemakkelijk. Het leidt meestal niet tot verdere ziekten. De meeste mensen kunnen symptomen door middel van voeding, stressmanagement en medicatie onder controle.

Inflammatoire darmziekten

Inflammatoire darmziekten omvatten ziekte van Crohn en colitis ulcerosa. Het leidt tot ernstige darm problemen, abdominale pijn en ondervoeding. Ziekte van Crohn en colitis ulcerosa kunnen pijnlijk en slopende. Medicatie kan elimineren van symptomen en voorkomen flare-ups. Operatie nodig kan zijn in sommige gevallen om te herstellen van de dikke darm.

Diverticulitis

De ziekte treedt op wanneer de zakjes in de dikke darm worden geïnfecteerd en ontstoken, volgens de American Academy of Family Physicians. Symptomen kunnen omvatten ernstige buikpijn vaak in de linker onderkant van de buik, verstopping, diarree, misselijkheid of koorts. Mensen met de ziekte worden geadviseerd om het eten meer vezels om te helpen met goede spijsvertering.


gerelateerde artikelen