Hoe bloedglucose Test met een Glucometer

March 26

Hoe bloedglucose Test met een Glucometer

Een glucometer is een medisch hulpmiddel beschikbaar voor thuisgebruik die de hoeveelheid glucose in het bloed bepaalt. Glucometers spelen een belangrijke rol in het dagelijks leven van de diabetici, waardoor ze hun niveaus van de glucose vanuit huis volgen. Dagelijks testen helpt diabetici handhaven normale glucoseniveaus door hen waarschuwen om wijzigingen die medische zorg nodig. Er zijn veel verschillende soorten glucometers beschikbaar. Uw arts moet kunnen helpen u bij het kiezen van een monitor die het beste past bij uw persoonlijke behoeften. Bovendien, zal uw arts uitleggen hoe vaak uw bloed testen en wat te doen als u een abnormale resultaat verkrijgt. Veel artsen ook leer je hoe instellen en gebruiken van uw nieuwe monitor.

De Test uitvoeren

Stap 1

Alle noodzakelijke levering monteren. Zorg ervoor dat u alles wat u nodig hebt en dat de test strips zijn niet verlopen volgens de vervaldatum op de verpakking.

Stap 2

Was uw handen met de warme, zeepsop water en goed naspoelen. Dit vermindert de kans op infectie op de site van de punctie.

Stap 3

Schakel de glucometer en plaats een test strip, volgens de aanwijzingen op het testvat strip. Ene kant van de test strip is bedoeld voor bloedinzameling en moet gezicht tot aan de buitenkant van de monitor wanneer de strip is correct geplaatst.

Stap 4

Veeg de vingertop u zal worden gebruikt met een alcohol-zeem en laten drogen.

Stap 5

Doorboren de huid van de vingertop met de lancet. Squeeze of massage van de vinger tot een bloed drop vormen.

Stap 6

Plaats de rand van de test strip tegen de daling van de bloed tot de strip in de vereiste hoeveelheid bloed trekt. De glucometer zal signaal dat zij de juiste hoeveelheid bloed heeft verkregen en dat testen is begonnen.

Stap 7

Veeg weg elke resterende bloed met een steriel gaas zeem en druk uitoefenen op de site om te stoppen met bloeden, indien nodig.

Stap 8

De testresultaten van de glucose opnemen in uw notitieblok na iedere test worden herzien door uw arts tijdens uw volgende afspraak. Instructies van uw arts behandeling abnormale waarden. Als de testresultaten zijn extreem hoog of laag, herhaalt u testen en neem onmiddellijk contact met uw arts voor extra ondersteuning.

Waarschuwingen

 • Om het risico van accidentele naald stokken, gebruikte lancetten afvoeren in een juiste container. De meeste medische aanbod winkels voeren slijpsel eenheden die kunnen worden gebruikt om te verwerpen lancetten evenals insuline spuiten.

Tips

 • Altijd vers glucometer batterijen bij de hand op alle tijden, met inbegrip van tijdens de reis.
 • Opwarming van de aarde de vingertop, hetzij door uw handen elkaar wrijven of wassen met warm water vóór de ingreep, zal de bloedtoevoer naar het gebied toenemen.
 • Afwisselend bloed trekken sites zal toestaan eerder gebruikte gebieden een kans om te genezen tussen toepassingen en kunnen het risico van infectie.
 • Er zijn glucometers op de markt waarmee bloed te trekken van andere sites dan de vingertop. Overleg met uw arts als u denkt dat dit soort monitor zou een betere keuze voor u.

Wat die u nodig hebt

 • Glucometer
 • Test strips
 • Alcohol pads
 • Lancetten
 • Steriel gaas kussentjes (optioneel)
 • Notebook

gerelateerde artikelen