Diabetici en pompoen

March 31

Diabetici en pompoen

Pompoen biedt een aantal essentiële voedingsstoffen zoals ijzer, kalium, koper, mangaan, riboflavine, en vitamine A en C. Het bevat koolhydraten, dus het kan uw bloedsuikerspiegel te verhogen, maar het bevat ook een aantal stoffen die helpen bij het minimaliseren van de gevolgen daarvan voor de suiker van het bloed, dus het kan een goede plantaardige keuze voor diabetici.

Blik vs. verse

Het gehalte aan nutriënten van pompoen, is afhankelijk van de vraag of de pompoen vers of blik wordt. Als u koken en pureer de pompoen zelf, zal er minder calorieën, koolhydraten en voedingsstoffen dan als u ingeblikte pompoen puree kopen. Ingeblikte pompoen puree bevat minder water en meer geconcentreerd dan verse.

Gehalte aan koolhydraten

Een portie koolhydraten voor een diabetespatiënt is 15 gram. Elk kopje puree, gekookte pompoen bevat 12 gram koolhydraten, met inbegrip van 2,7 gram vezels, en een kopje ingeblikte pompoen puree 19.8 gram koolhydraten, met inbegrip van 7.1 gram vezels. Deel van deze vezel bestaat uit oplosbare vezels, die het leegmaken van de maag en de vrijlating van suikers in de bloedbaan vertragen kan, waardoor het makkelijker om te voorkomen dat pieken in je bloedsuikerspiegel.

Glycemische Index en Glycemic Load

De glycemische index kunt schatten hoeveel een levensmiddel is waarschijnlijk om te verhogen uw bloedsuikerspiegel, met voedsel dat hoge scores meer dan 70 meer potentieel voor het veroorzaken van pieken in de bloedsuikerspiegel dan mensen met een lage score onder 55 te hebben. Pompoen heeft een GI-score van 75. Dit is de beste maatstaf van het effect van pompoen op bloedsuiker, echter niet omdat het is gebaseerd op een gedeelte met 50 gram koolhydraten. Een andere tool, genaamd de glycemische lading, neemt het koolhydraatgehalte van een portie voedsel in rekening, evenals de glycemische index, met scores jonger dan 10 laag. Met dit gereedschap pompoen is niet dreigt te worden veroorzaakt bloedsuikerspiegel spikes, omdat het heeft een lage glycemische lading van 3.

Onderzoeksresultaten

Vooronderzoek shows pompoen kunnen hebben gunstige effecten voor diabetici. Een studie met ratten, gepubliceerd in 2009 in "Biowetenschappen, biotechnologie en biochemie," gevonden dat pompoen bevat stoffen genaamd trigonelline en nicotinezuur die u helpen kunnen verbeteren van insulineresistentie en vertragen de progressie van diabetes. Pompoen bevat ook bepaalde soorten polyfenolen en anti-oxidanten, die kunnen helpen lagere bloedsuikerspiegel, volgens een studie van de laboratorium in juni 2007 gepubliceerd in het "Journal of medicinale Food". Een andere studie met ratten, gepubliceerd in "Plantaardige voedingsmiddelen voor menselijke voeding" in maart 2005 vond dat stoffen genaamd eiwit gebonden polysacchariden in pompoenen verlaagde bloedsuikerspiegel en verbeterde glucosetolerantie. Meer studies zijn nodig om te zien als pompoen deze dezelfde voordelen in mensen heeft.


gerelateerde artikelen