Wat Is de voedingswaarde van een appel?

March 14

Wat Is de voedingswaarde van een appel?

Elke vrucht voegt voedingswaarde aan gezondheid-bewuste dieet, maar appels vooral nuttig zou kunnen blijken, zoals zij levenslang gezondheid te bevorderen door te helpen bij het aanzienlijk lager uw risico van type 2 diabetes, meldt de "Harvard Gazette." Appels bieden verschillende voedingsstoffen--waaronder koolhydraten, vitaminen en fytonutriënten--waardoor ze een gezonde aanvulling op uw dieet. Geniet ervan als een handige snack, of voeg ze toe aan recepten.

Koolhydraten en vezels

Elke middelgrote appel--bevat ongeveer 3 inch in diameter--95 calorieën. Ongeveer 87 procent van deze calorieën afkomstig is van koolhydraten en de koolhydraten in appels helpen u vet metaboliseren, uw zenuwstelsel functie toestaan en helpen uw spierweefsel vasthouden aan haar eiwit winkels gevonden. Elke middelgrote appel bevat ook 4,4 gram voedingsvezels, een nondigestable koolhydraten dat chronische ziekten--met inbegrip van diverticular en vaatziekten en type 2 diabetes--vecht en helpt keep you regelmatig. De vezel in een apple draagt 18 procent naar de aanbevolen dagelijkse vezel inname voor vrouwen en 12 procent voor mannen.

Vitamine C

Appels bieden ook voedingswaarde dankzij hun vitamine C-gehalte. Je lichaam kan niet maken vitamine C, dus u moet consumeren in uw dieet. Vitamine C kunt u uw weefsels--vooral uw botten en huid--sterk houden. Getting genoeg vitamine C in je dieet ook ondersteunt gezonde hersenfunctie en vecht hart-en vaatziekten. Een middelgrote appel consumeren verhoogt uw vitamine C-inname door 8.4 milligram--9 procent van de aanbevolen dagelijkse inname van vitamine C voor mannen en 11 procent voor vrouwen.

Phytonutrient inhoud

Sommige van de voedingswaarde gevonden in appels komt uit hun fytonutriënten. Appels, met name apple skins, komen verpakt met polyfenolen--een soort anti-oxidant--rapporteert een studie gepubliceerd in het "Journal of medicinale Food" in 2012. De studie vond dat de polyfenolen van appel huid helpen huid celgroei reguleren, en de onderzoekers suggereren dat zij helpen kunnen behandelen of voorkomen van huidaandoeningen. Een aanvullende studie, gepubliceerd in het mei 2013 nummer van "Food Chemistry," merkt dat fytonutriënten in apple skins bloed lipide oxidatie--een proces dat aan hart-en vaatziekten bijdraagt verminderen.

Verbruiken meer appels

Naast genieten van appels op hun eigen als snack kunt u hen in een verscheidenheid van recepten. Bak de gehakte appelen en vervolgens mash hen te maken zelfgemaakte appelmoes of gewoon bakken gehakte appelen samen met stukjes van de butternut squash als feestelijke bijgerecht geschikt voor koel weer. Gezond gebakken appel desserts maken door vulling gevulde appels met een mengsel van havermout, walnoten en slechts een vleugje boter en suiker. U kunt ook apple brokken toevoegen aan uw favoriete salades of dun gesneden appel toevoegen aan broodjes.


gerelateerde artikelen