De voordelen van MSM voor het lichaam

August 4

De voordelen van MSM voor het lichaam

MSM of Methylsulfonylmethaan, is een metaboliet van dimethylsulfaat of DMSO, dat is natuurlijk gevonden in koemelk melk, planten, groenten, fruit en granen, volgens een artikel in een 2003 editie van "Alternatieve geneeskunde Review." Het wordt ook verkocht als een supplement in tablet of capsule vorm, en komt voor in sommige crèmes en lotions. MSM bevat zwavel, die nuttig is voor veel lichaamsfuncties. MSM toont belofte als een behandeling voor verschillende gezondheidsvoorschriften.

Artrose

Mensen kunnen nemen MSM om te helpen verlichten van de pijn geassocieerd met artrose, oftewel een gezamenlijke ziekte veroorzaakt door een verlies van kraakbeen, hoewel het niet nog duidelijk of het echt werkt. De zwavel in MSM wordt gedacht aan kraakbeen te versterken en verbeteren van de vorming van kraakbeen. MSM toont potentieel als een behandeling van osteoartritis, volgens een overzicht van het onderzoek in November 2008 de kwestie van "Artrose en kraakbeen." Het artikel meldde dat MSM hielp verminderen van symptomen van osteoartritis over de effecten van placebo of een waargenomen verbetering van de symptomen van een stof die bevat en geen medicatie. Hoewel veelbelovend, de auteurs opgemerkt dat het herziene onderzoek had gebreken, dus meer studies nodig zijn om overtuigend bewijs dat MSM helpt behandeling van artrose.

Hooikoorts

MSM toont belofte als een behandeling voor hooikoorts. Zoals gemeld in de uitgave April 2002 van het "dagboek van alternatieve en complementaire geneeskunde", werd MSM gegeven aan mensen met hooikoorts voor 30 dagen. Respiratoire symptomen verbeterd door het einde van de eerste week, en energieniveau verhoogd tegen het einde van de tweede week. Hoewel de allergiesymptomen verbeterd, veranderd de immunologische factoren in het plasma niet aanzienlijk.

Interstitiële Cystitis

Toepassing van MSM rechtstreeks in de blaas wordt geopperd als behandeling voor interstitiële cystitis of ontsteking van de blaas. MSM geen formele klinisch onderzoek voor interstitiële cystitis heeft ondergaan, maar DMSO vermindert blaasontsteking in sommige studies, volgens het artikel "Alternatieve geneeskunde Review". In 1978 goedgekeurd de Food and Drug Administration voor behandeling voor interstitiële cystitis DMSO. Gezien het feit dat MSM een metaboliet of product, van DMSO, kunnen MSM de actieve component bij het verminderen van de ontsteking; meer onderzoek is echter noodzakelijk om te bepalen of dit een haalbaar idee.

Auto-immune ziekten

MSM kan helpen bij de behandeling van auto-immune ziekten. Ratten met een erfelijke aandoening van het immuunsysteem kregen DMSO, de voorloper van MSM, volgens het artikel "Alternatieve geneeskunde Review". De ratten begon ontvangst van DMSO op 1 of 2 maanden oud, vóór eventuele manifestaties van de ziekte. Ratten ontvangen DMSO had minder visuele effecten van de auto-immune ziekte dan ratten die de compound niet hebben ontvangen. Hoewel veelbelovend als een behandeling voor ratten, zijn klinische proeven nodig voor het bepalen van de effectiviteit voor de mens.


gerelateerde artikelen