Ferritine tekort symptomen

February 4

Ferritine tekort symptomen

Mensen met een Ferritine-deficiëntie zijn vaak gediagnosticeerd met een aandoening genaamd-ijzertekort bloedarmoede. Ferritine is een soort eiwit in het lichaam verantwoordelijk zijn voor de opslag van ijzer. Als een persoon ongewoon lage niveaus van Ferritine in haar bloed heeft, heeft ze meestal ook lage niveaus van ijzer in haar bloed. Ongeveer hebben 20 procent van de vrouwen en 3 procent van de mannen onvoldoende niveaus van ijzer, volgens MedlinePlus. Mensen die de ontwikkeling van Ferritine tekort symptomen, die die van-ijzertekort bloedarmoede nabootsen, dient verzorging van een medische professional.

Zwakte en vermoeidheid

Ontoereikende niveau van Ferritine en ijzer in het bloed beperken het vermogen van het lichaam voor de productie van rode bloedcellen. Rode bloedcellen spelen een cruciale rol bij het transport van zuurstof aan de cellen, weefsels en organen in het lichaam, een KidsHealth wordt uitgelegd. Als deze onderdelen van het lichaam niet voldoende zuurstof ontvangt, kunnen niet zij produceren de energie die nodig is om te houden van iemands normale fysieke activiteiten. Bijgevolg, mensen met Ferritine tekort kan ervaren toegenomen zwakte en vermoeidheid, die kunnen bijdragen tot verminderde concentratie op school of werk.

Ademhalingsproblemen, duizeligheid of hoofdpijn

Laag Ferritine en ijzer niveaus kunnen leiden tot ademhalingsproblemen in getroffen mensen, MayoClinic.com verslagen. Kortademigheid kan leiden tot bijkomende symptomen van duizeligheid of hoofdpijn bij mensen met Ferritine tekort. Sensaties van duizeligheid optreden in het algemeen het vaakst wanneer een persoon probeert te staan of zitten snel.

Bleke huid, broze nagels of koude extremiteiten

Rode bloedcellen zijn wat huid haar gezonde roze gloed geven. Mensen met gebrekkige Ferritine niveaus hebben ook lage rode bloedcellen niveaus, waardoor zij zich kunnen ontwikkelen ongewoon bleke huid, verklaart MedlinePlus. Bovendien, slechte bloedtoevoer naar de uiteinden toe te schrijven aan Ferritine of ijzer-deficiëntie kan veroorzaken mensen ervaren vaak koude handen of voeten of ongewoon Brosse nagels die gemakkelijk breken, barst of crumble.

Verminderde eetlust, zere tong of prikkelbaarheid

Een verminderde eetlust of een pijnlijke tong kan optreden als de symptomen van een Ferritine tekort. Verminderde voedselinname, vergezeld van vermoeidheid, zwakte of hoofdpijn, kan veroorzaken mensen met deze aandoening te worden abnormaal prikkelbaar of chagrijnig. Deze stemmingswisselingen kunnen aanhouden of verergeren als Ferritine en ijzer niveaus in het lichaam niet worden teruggezet naar normaal.

Pica

Mensen die Ferritine of ijzer tekort hebben kunnen ontwikkelen een ongebruikelijke verlangen naar het inslikken van stoffen die geen voedingswaarde, zoals vuil, klei of ijs, volgens The Merck Manuals Online medische bibliotheek. Deze eetstoornis heet pica en de onbedwingbare trek dit symptoom is meestal gekoppeld oplossen nadat een persoon ontvangt een passende behandeling voor Ferritine tekort.


gerelateerde artikelen