Appels & negatieve Calorie voedsel

March 29

Appels & negatieve Calorie voedsel

Negatieve calorie voedsel zijn soms publiciteit als een manier om snel gewicht te verliezen. Deze voedingsmiddelen zijn aangeduid als "negatieve calorie" omdat het lichaam meer calorieën verteren ze verbrandt dan het voedsel daadwerkelijk bevatten, aldus minder dan niets aan uw dagelijkse calorie-inname te consumeren. Hoewel de term negatieve calorie een verkeerde benaming, is omdat alle voedingsmiddelen wat calorieën bevatten, kunnen mensen afvallen dit soort voedsel eten. Vanwege het lage calorie gehalte, een dieet dat uit alleen negatieve calorie voedsel bestaat voorziet niet genoeg energie of op lange termijn voeding het lichaam en wordt niet aanbevolen.

Thermische Effect

De praktijk van het eten maakt gebruik van energie tijdens de verwerking van voedsel door het lichaam. Dit staat bekend als het thermische effect van voedsel, die calorieën verbrandt als een persoon kauwt, zwaluwen, verteert en voedsel metaboliseert. Dr. Joshua Whorley, PhD., van Seattle Central Community College stelt dat levensmiddelen die hoog in proteine een hogere thermische effect, hebben terwijl levensmiddelen met een hoog in vet minder energie gebruiken om te verteren. Groenten en fruit val tussen voor de hoeveelheid energie die wordt gebruikt voor de spijsvertering.

Groenten en fruit

Vruchten die worden geacht te hebben negatieve calorieën bevatten bosbessen; citrusvruchten, zoals sinaasappels en grapefruit; en meloen, watermeloen en meloen. Andere soorten vruchten die worden ook beschouwd als negatieve calorie omvatten appels, perziken, druiven, abrikozen, mandarijnen, kersen en pruimen.

Veel groenten worden beschouwd als negatieve calorie omdat ze een hoog watergehalte hebben. Volgens de Fat gratis keuken omvatten sommige van deze groenten sla, komkommers, BLEEKSELDERIJ en radijs. Andere soorten groenten die worden ook beschouwd als negatieve calorie zoals bloemkool, bieten, wortelen, boontjes, spinazie en rapen.

Eiwit

Sommige eiwitrijk voedsel, meestal vis en schaaldieren, worden ook beschouwd als negatieve calorie. Volgens de Fasting.ws website hierbij het tonijn, kabeljauw, bot, forel, garnalen en schelpdieren. Om te kunnen blijven laag calorie, moeten zij bereid zijn zonder toegevoegde boter, coatings of sauzen.

Nutriënten

Negatieve calorie voedsel eten, kan sommige positieve nutritionele voordelen bieden. De American Council on Exercise stelt dat veel van de negatieve calorie vruchten bevatten vitamine C en antioxidanten die beschermen tegen kanker te verbeteren van het immuunsysteem van het lichaam. Veel negatieve calorie voedsel bevatten andere voedingsstoffen zoals foliumzuur, ijzer en omega-3 vetzuren, evenals vezels. Enkele voorbeelden van dit soort voedsel zijn artisjokken, linzen, eiwit en tonijn.

Overwegingen

Terwijl negatieve calorie voedsel gezond zijn, na een dieet dat uit alleen deze voedingsmiddelen bestaat draagt bij aan de gewichtsverlies simpelweg omdat de dagelijkse inname van calorieën zo laag is. De Ohio State University Extension "Chow Line" kolom stelt dat eten alleen negatieve calorie voedsel tot ondervoeding bijdragen kan en beveelt aan het eten van een uitgebalanceerd dieet van fruit, groenten, zuivel en magere eiwitten. Negatieve calorie voedsel worden aanbevolen voor hun gezondheid potentieel, niet als een methode van gewichtsverlies.


gerelateerde artikelen