Zenuw, rug & bil pijn bij het lopen

April 8

Zenuw, rug & bil pijn bij het lopen

Ischias veroorzaakt pijn uit te stralen naar beneden van de nervus ischiadicus, of het een milde zwakte in de billen of been, of een meer intense pijn helemaal naar beneden van het been voelde. Hoe dan ook, het gevoel kan worden verergerd door inspanning zoals wandelen, of het kan komen op wanneer zittend of staand in een bepaalde positie, zegt Rod Dunn, Ph.D., van de ischias kliniek. Maar verscheidene andere voorwaarden soortgelijke pijn veroorzaken, dus zoek medische bijstand voor een juiste diagnose te stellen.

Pseudo-ischias

Als u last heeft van pijn in de onderrug, maar geen pijn in de dij, moet u wellicht pseudo-ischias--oftewel pijn bedoelde van de kleinste van de bilspieren: de gluteus minimus, zegt Dunn. Wandelen te ver of te snel kan leiden tot pseudo-ischias, mogelijk een onevenwichtige gait veroorzaakt door lopen over ongelijke grond of pijnlijke blaren of andere verwondingen.

Piriformis syndroom

Liggen diep in de billen, de piriformis spier kan de heup naar buiten draaien en bepaalt hoe ver de heupen verplaatsen naar binnen bij het lopen. Aanhoudende spanningen kan verergeren van ischias of schade van het SI-gewricht, die tussen de wervelkolom en het bekken ligt. Aangezien er soortgelijke symptomen naar een hernia schijf, is het belangrijk om goed diagnosticeren piriformis syndroom om te voorkomen dat onnodige chirurgie, zegt Dunn.

Andere voorwaarden

De krachtige iliopsoas spier is wat toelaat de heup te verplaatsen, maar alleen atleten lijden meestal spanning hier, zoals de spier zo diep ligt. Symptomen zijn echter vergelijkbaar met die van ischias. Degenen die praktijk interlokale uitgevoerd--vooral heuvel uitgevoerd--meer waarschijnlijk te lijden van de hamstring-syndroom of peesontsteking, dan wandelaars, volgens de pijn kliniek-website, maar de symptomen zijn vergelijkbaar met ischias. Tendinitis wordt gekenmerkt door pijn aan de voorzijde van het been van de vergadering.

Hoe te vermijden

Hoewel geen mens de precieze oorzaak van ischias of bijbehorende voorwaarden weet, kunt u lager uw risico van lijden door uw kern te versterken. Rod Dunn stelt dat je op je rug met je knieƫn gebogen, voeten plat op de vloer liggen. Langzaam tip je bekken naar je navel, afvlakking van je rug en losser de curve in je onderrug. U zult opmerken uw abdominals hebben opgelopen en uw stuitje heeft opgeheven vanaf de vloer.

Arch uw onderrug zodat je maag steekt. Deze twee uitersten te onderzoeken, en dan vinden ergens tussen de twee. Dit is uw neutrale positie. Van neutrale, adem diep en ontspan je buik. Adem uit en trekken in uw navel. Houd 10 seconden dan vrij en herhaal 10 keer. Als u nog steeds te lijden van pijn bij het lopen, spreken met een arts.


gerelateerde artikelen