De Top vier rollen van voedingsstoffen

May 25

De Top vier rollen van voedingsstoffen

Het voedsel dat je eet bevat de voedingsstoffen die voeden en u gezond te houden. Meer dan 40 voedingsstoffen zijn van essentieel belang, wat betekent dat ze zijn van vitaal belang voor de groei en het onderhouden van gezondheid. De term essentiële geeft verder aan dat uw lichaam deze voedingsstoffen kan niet produceren en dat u een constante toevoer van deze voedingsstoffen uit voedsel moet. Het gaat hierbij om koolhydraten, eiwitten en vetten die in grote hoeveelheden zijn vereist en worden aangeduid als macronutriënten, evenals vitamines en mineralen, die onder de categorie van de micronutriënt, vallen zoals ze in kleinere hoeveelheden zijn verplicht. Ongeacht de hoeveelheden waarin ze nodig zijn, alle voedingsstoffen spelen een specifieke rol in het lichaam en zijn belangrijk voor de gezondheid.

Bron van energie

Een van de belangrijkste rollen die voedingsstoffen spelen is als bron van energie die u nodig hebt voor het uitvoeren van een lichamelijke activiteit. Energie is ook vereist voor de onvrijwillige functies die plaatsvinden onophoudelijk zoals kloppen van het hart, de vertering van voedsel en ademhaling. Hoewel koolhydraten de belangrijkste contribuanten van energie in de meeste diëten zijn, zijn twee andere voedingsstoffen die ook energie bieden vetten en eiwitten. Elke gram koolhydraten levert 4 calorieën, die is gelijk aan het bedrag dat is verstrekt door een gram eiwit, terwijl een gram vet 9 calorieën levert. De dieet richtsnoeren voor Amerikanen raadt aan dat u verkrijgen bij 45 tot en met 65 procent van je calorieën uit koolhydraten, 10 tot 35 procent uit eiwitten en 20 tot 35 procent vet.

Energie en eiwit metabolisme

Metabolisme van koolhydraten, eiwitten en vetten om energie vrij te geven vereist vitamine C en de B-vitaminen: thiamine, riboflavine, niacine, pantotheenzuur, biotine, foliumzuur, vitamine B-6 en vitamine B-12. De vitamines helpen de complexe macronutriënten in hun eenheden bouwsteen afbreken. Koolhydraten worden afgebroken tot fundamentele monosaccharide eenheden zoals glucose, eiwitten in aminozuren en vetten in vetzuren. De vitaminen verder helpen bij het vrijkomen van energie uit glucose, vetzuren en aminozuren. Echter, zoals de eiwitten zijn essentieel voor andere lichaamsfuncties, ze worden alleen gebruikt als een bron van energie als uw dieet koolhydraten en vetten ontbreken.

Groei en ontwikkeling

De rol van eiwit als een essentieel nutriënt in perioden van groei uniek is, het is een essentieel onderdeel van alle cellen, botten, weefsels, kraakbeen, spieren, huid, haar, botten, ligamenten en bloedplasma. Het is essentieel voor normale groei en ontwikkeling. In alle stadia van het leven speelt eiwit een belangrijke rol in de herstelling en het onderhoud van de weefsels en spieren en voor het maken van verschillende hormonen en enzymen. Andere voedingsstoffen die essentieel zijn voor de groei, behoud van celstructuur en functie van celmembranen bevatten vetten, calcium, fosfor, zink en jodide.

Bot-gezondheid

Calcium en vitamine D zijn vaak de twee voedingsstoffen benadrukte voor het behoud van de gezondheid van het been, vooral als je ouder wordt en het risico op osteoporose toeneemt. Echter, mineralen zoals fosfor, kalium, magnesium, fluoride, ijzer, koper, mangaan, borium en zink evenals vitamines A, C, K en de B-vitaminen zijn even belangrijk voor gezonde botten. Melk, eieren, zuivel en zuivelproducten, fruit, groenten, versterkte brood en ontbijtgranen in uw dieet te krijgen voldoende hoeveelheden van alle deze voedingsstoffen opnemen.

Andere rollen

De rol van nutriënten strekt zich uit tot andere aspecten van de gezondheid. Ijzer, koper, folaat, vitaminen B-6 en B-12 zijn van vitaal belang voor de vorming van bloed, terwijl calcium en vitamine K essentieel voor de bloedstolling zijn. Natrium, kalium en chloride helpen om het evenwicht van de ion in cellen en essentieel zijn voor de transmissie van zenuwimpulsen. Ook sommige voedingsstoffen spelen een rol in een gezond immuunsysteem en helpen bij het bestrijden van infecties, terwijl anderen treden als antioxidanten beschermen cellen tegen schadelijke stoffen. Eten van een verscheidenheid van voedingsmiddelen elke dag is de beste manier om alle voedingsstoffen essentieel voor het behoud van gezondheid.


gerelateerde artikelen