Hoe is voetbal de wereld beïnvloed?

May 13

Hoe is voetbal de wereld beïnvloed?

Met 265 miljoen actieve spelers, is afhankelijk van voetbal in samenlevingen die grote gevolgen hebben. Het spel wekt gepassioneerde toewijding in haar fans en de grote rijkdom voor de spelers en de team eigenaren, met gevolgen die kunnen verheffen of verstoren van leven en Naties.

Engeland

Moderne voetbal geboren in Engeland in 1863 toen een groep spelers overeenstemming over regels voor een kicking game bereikt. De eenvoud van voetbal, met zijn 17 regels en de noodzaak voor alleen een bal en een patch van grond, mogen spelers van nederige oorsprong uitblinken in het spel te spelen. Voetbal werd gekoppeld aan Groot-Brittannië's klasse systeem, zoals de arbeidersklasse tot "voetbal" terwijl de hogere klassen voorkeur cricket en rugby aangetrokken. Uit de jaren 1960 verder rampaged hooligans gevoed door zwaar drinken en soms nationalisme op en in de buurt van voetbal stadions. Fans georganiseerd zelf in de command-and-control-structuren genoemd "ondernemingen" gekoppeld aan specifieke clubs deelnemen aan ritueel bestrijden.

Continentaal Europa

Voetbal maakte zijn weg over het Engelse kanaal naar razend populair geworden in continentaal Europa. Tijdens de kerst 1914-wapenstilstand van Wereldoorlog I, Duitse en Britse troepen hun wapens neer zetten en een voetbalwedstrijd gespeeld. Duitse en Nederlandse fans in de jaren 1980 en 1990 ook betrokken in hooliganisme en in 1985 Engelse clubs en fans begonnen een vijfjarig verbod van de continentale spelen na de ineenstorting van een muur tijdens de gewelddadige rellen in een Brussels stadion gedood 39 fans.

Afrika

Mahatma Gandhi realiseerde voetbal de oproep aan de rechteloze. Voordat hij naar India om te leiden zijn onafhankelijkheid drive, in 1904 richtte hij voetbalclubs, elk genoemd de passieve Resisters Soccer Club, in Durban, Pretoria en Johannesburg. Hij wordt gecrediteerd met het betrekken van niet-blanken in sportactiviteiten, legt een basis meer dan een eeuw later voor het WK 2010, gehouden in Zuid-Afrika. Met ingang van 2010 verdienen een naar schatting 1.000 Afrikaanse voetballers hun brood in Europese pro competities. Samen met Brazilië 5.000 professionals in Europa bieden zij een talent upgraden naar clubs op alle niveaus.

Latijns-Amerika

Voetbal passies branden helder in Latijns-Amerika. Stadions zoals Mexico-stad 105.000-capaciteit Azteca maken een vijandige omgeving voor uw bezoek aan teams proberen te kwalificeren voor de World Cup. In 1969 trok Salvador en Honduras ten strijde voor vier dagen in het kielzog van een gewelddadige World Cup kwalificatiematch. Colombiaanse nationale ploeg uitzonderlijk goed gepresteerd in de jaren 1980 en vroege jaren 1990, met verbeteringen gefinancierd door de drugsbaronnen die gemaakt trainingskampen en nationale voetbal normen verbeterd. Tragedie volgde met de moord van Colombia fenomeen Andres Escobar nadat hij per ongeluk begaan een eigen doelpunt in de wedstrijd van de World Cup 1994 tegen de Verenigde Staten. De regio kenmerkt ook succesverhalen, zoals Brazilië Ronaldinho, die 35 miljoen dollar per jaar verdient en inspireert miljoenen aspirant spelers in zijn thuisland.

Verenigde Staten

Hoewel voetbal snel in het recht van de Verenigde Staten na de uitvinding in Engeland kwamen, bleef het spel in de schaduw van honkbal en basketbal. In 1996, Amerikaanse vrouwen enorm toegenomen waardering voor de sport met een aangrijpende performance goud op de Olympische spelen in Atlanta. Gerangschikt nummer 1 in de wereld vanaf 2010, domineert de Verenigde Staten vrouwen voetbal op de Olympische spelen en internationale niveaus. Sterren zoals Michelle Akers, Julie Foudy, Mia Hamm en Abby Wambach ernaar inspireren jonge vrouwelijke atleten.


gerelateerde artikelen