Jasmijn bruine rijst voedingswaarde feiten

July 3

Jasmijn bruine rijst voedingswaarde feiten

Jasmijn bruine rijst is verscheidenheid van langkorrelige rijst thats native naar Thailand, maar als gevolg van de recente onthullingen over de voedingswaarde van bruine rijst, het groeit in populariteit over de hele wereld. Het heeft een subtiele nootachtige smaak en een floral aroma, is een geweldige aanvulling op groente of vlees roer-frys, en als een bijgerecht energie-boost in bijna elke maaltijd, of zelfs door zelf kan worden genoten.

Brown vs. White

Omdat het een bruine rijst, verder Jasmine bruine rijst niet door het frezen proces als haar witte tegenhanger. Frezen de schil verwijderd het graan en de bruine rijst verandert in wit. Maar volgens Dr. Michael Lam, specialist op het gebied van voeding en anti-aging geneeskunde, frezen aanzienlijk de voedingswaarde van de rijst wijzigt. Door het strippen van de romp van de rijst, zijn waardevolle vezels en essentiële oliën verloren.

Vezels, mineralen en essentiële oliën

Een kopje van Jasmine bruine rijst bevat meer vezels, mineralen en essentiële oliën dan de witte rijst. Volgens Dr. Lam bevat bruine rijst 3,5 keer meer dieet vezels dan witte rijst. Dit is significant omdat vezels is het invullen en degenen die wensen helpt te eten minder sneller verzadigd gevoel. Hoge niveaus van etherische oliën in de rijst ook helpen verminderen het risico van gastro-intestinale en hart-en vaatziekten, door hulp bij de vermindering van de hoge-lipide cholesterol in ons lichaam.

Mangaan

Jasmijn bruine rijst is een belangrijke bron van mangaan. Enkel één kop zal u voorzien van 88 procent van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid voor mangaan, en deze trace mineraal helpt productie van energie uit eiwitten en koolhydraten. Mangaan ook steun in de lichaamseigen synthese van vetzuren, die de gezondheid van het centrale zenuwstelsel en aids in de productie van goede cholesterol bevordert.

Hele granen en gewichtsverlies

De American Journal of Clinical Nutrition publiceerde onlangs een studie die dat hele graan inname werd omgekeerd gecorreleerd aan verlies van het gewicht, en dat drie porties een dag van volkoren voedingsmiddelen eigenlijk helpt verklaarde bij het verminderen van buikvet.

Bruine rijst en Selenium

Het gehalte aan selenium in jasmijn bruine rijst is een sleutel repellent van darmkanker. Bij het verlenen van 27,3 procent van de dagelijkse aanbevolen waarde van selenium, biedt bruine rijst een bron van een moeilijk te vinden-mineraal dat is ook een anti-oxidant dat helpt boost het immuunsysteem van het lichaam. Selenium speelt ook een belangrijke rol in de stofwisseling van schildklierhormoon.

Calorieën en koolhydraten

Een kwart kopje die dienst doen op jasmijn bruine rijst bevat 170 calorieën en 35 gram voor totale koolhydraten.


gerelateerde artikelen