Vroege symptomen van de perimenopauze

November 11

Vroege symptomen van de perimenopauze

Tijdens de overgang van een vrouw naar menopauze, haar lichaam de productie van oestrogeen en progesteron fluctueert, Birth wijzigingen veroorzaken. Veel vrouwen beginnen merken verschuivingen in hun menstruele cyclus jaren voordat zij eigenlijk hebben gehad hun laatste periode. Verloskunde en Gynaecologie arts en auteur Dr. Christine Northrup zegt, "deze overgangsperiode perimenopauze periode duurt meestal vijf tot tien jaar, hoewel het hele proces kan soms tot 13 jaren duren." Enkele voorkomende symptomen van de perimenopauze omvatten onregelmatige menstruatie, opvliegers, slaapstoornissen, stemmingswisselingen, verlies van libido en gewicht krijgen.

Veranderingen in de maandelijkse cyclus

Hormonen bepalen vrouwen maandelijkse cycli. Tijdens de perimenopauze, oestrogeenniveaus dalen en cycli worden onregelmatig, wat resulteert in meer of minder frequente menstruatie, zware bloeden of intermitterende menstruatie.

Opvliegers

Opvliegers, omschreven als plotselinge riet van warmte binnen het lichaam, en nachtelijk zweten, die opvliegers die terwijl vrouwen slaapt gebeuren, zijn "als gevolg van de hypothalamische response to dalende eierstokken oestrogeen productie," volgens de vereniging van vrouwen voor de bevordering van onderzoek en onderwijs. De daling van de oestrogeen induceert een fysiologisch proces dat het vrijkomen van een luteïniserend hormoon stimuleert, en omdat dit hormoon leiden bloedvaten tot kan verwijden, blozen optreedt.

Ongeveer 65 tot 75 procent van de vrouwen ervaren opvliegers tijdens de perimenopauze, met wisselende intensiteit, de frequentie en de duur.

Stemmingswisselingen en depressie

Oestrogeen is het hormoon dat wordt meestal geassocieerd met symptomen van de menopauze, en naarmate de menopauze nadert, vertraagt de productie van oestrogeen door de eierstokken. Oestrogeen wordt geproduceerd gedurende het hele leven van een vrouw, maar deze dramatische daling van het oestrogeen niveau kan leiden tot depressie, verminderde energie, lethargie, prikkelbaarheid, angst en desoriëntatie. Hormonale veranderingen kunnen ook leiden tot stemmingswisselingen die soortgelijke, maar minder voorspelbaar en vaak meer extreme dan die ervaren tijdens regelmatige perioden of door vrouwen die premenstrueel syndroom hebben.

Haaruitval en gewichtstoename

Vroege tekenen van perimenopauze eventueel testosteron-geïnduceerde haarverlies of haaruitval op het hoofd of de schaamstreek en de gezichtshaar groei. Sommige vrouwen krijgen gewicht, misschien van waterretentie.

Sommige vrouwen merken een gewichtstoename tijdens de perimenopauze. Een reden hiervoor is dat hormonen de stofwisseling van het lichaam beïnvloeden, en onevenwichtigheden tijdens de menopauze soms lager de metabole indicatoren waarmee waterretentie.

Slaapproblemen

Hormonale veranderingen tijdens de perimenopauze kunnen leiden tot slaapstoornissen. Opvliegers en nachtelijk zweten zijn de gebruikelijke oorzaak van Birth slapeloosheid omdat ze wakker van vrouwen en maken aan slaap moeilijk terug te vallen. Grillig, verstoorde slaap leidt tot vermoeidheid en een verminderde gevoel van welzijn. Het hormonaal geactiveerde stemmingswisselingen, depressie en zorgen die sommige vrouwen lijden kunnen ze nerveus en veroorzaken hen om wakker te blijven 's nachts.

Cognitieve veranderingen

Cognitieve symptomen vrouwen aankondiging tijdens de perimenopauze omvatten moeite met concentreren, mentale verwarring, fuzzy denken, geheugen vervalt en problemen met multitasking. Sommige vrouwen klagen over de bijzondere waardeverminderingen op korte termijn geheugen en een onvermogen om scherp te stellen. Alle van deze cognitieve symptomen vloeien voort hetzij rechtstreeks van hormonale onevenwichtigheden of zijn het resultaat van de symptomen van andere perimenopausal, zoals slapeloosheid, angst of depressie.


gerelateerde artikelen