Levensbedreigende allergische reacties

March 15

Levensbedreigende allergische reacties

Overzicht

Terwijl velen allergieën gewoon een ergernis beschouwen, zijn er sommige ernstige allergieën die echt leven kunnen bedreigt. Cijfers samengestelddoor de astma en allergie Foundation of America blijkt dat ongeveer 700 Amerikanen elk jaar uit vier soorten allergieën sterven. Allergie voor penicilline beweren het meest, ongeveer 400; voedselallergieën zijn volgende op de lijst van de mortaliteit met 150 of meer. Insect steken beweren dicht bij 100 en latexallergie doden ongeveer 10.

Anafylaxie is een gevaarlijke en ernstige allergische reactie. Het komt meestal voor bij mensen met allergieën aan voedsel, insecten steken, drugs of latex.


Amerikaanse Academie van allergie, astma en Immunologie (AAAAI)

Anafylaxie

Volgens de Amerikaanse Academie van allergie, astma en Immunologie (AAAAI) is anafylaxie een gevaarlijke en ernstige allergische reactie. Het komt meestal voor bij mensen met allergieën aan voedsel, insecten steken, drugs of latex. De meerderheid van de 150 Amerikanen elk jaar gedood door voedsel-geïnduceerde anafylaxie zijn jonger dan 21 jaar oud, maar het kan toeslaan volwassenen ook.

Vaak binnen slechts enkele minuten worden blootgesteld aan een allergeen, begint anafylaxie bij meerdere orgaansystemen in het lichaam gaandeweg de extreme allergische reactie. Dit wordt weerspiegeld in de lijst van tekenen en symptomen samengestelddoor de AAAAI:

• Jeukende kasten met een rode huiduitslag

• Zwelling in verschillende lichaamsdelen, met inbegrip van de keel

• Fluitende ademhaling

• Duizeligheid, flauwvallen of flauwvallen

• Borst zwaarte of benauwdheid

• Ademhalingsproblemen

• Hese stem

• Moeite met slikken

• Maag krampen

• Diarree

• Braken

• Bleekheid of roodheid van gezicht en lichaam

• Een gevoel van naderend onheil

Niet verrassend, als u reeds hebt van allergieën of een anafylactische reactie in het verleden hebt gehad, heb je een hoger risico van ervaren deze levensbedreigende aandoening dan iemand zonder deze risicofactoren.

Als u begint met het ontwikkelen van deze symptomen, moet u onmiddellijk medische hulp krijgen. Het is belangrijk om een EpiPen (epinefrine pen) voeren met u te allen tijde als u het weet bent u in gevaar.

Allergische astma

Astma is een chronische ziekte die iemands airways altijd enigszins ontstoken verlaat. Als de ontsteking ook ernstig wordt, kan iemands zuurstoftoevoer worden afgesneden.

Volgens de AAAAI lijden 53 procent van de mensen met astma een aanval in 2008. Tijdens het vorige jaar, 3,262 volwassenen en 185 kinderen of ongeveer negen mensen elke dag, overleden ten gevolge van een astma-aanval.

De meest voorkomende vorm van astma is allergisch astma. In allergisch astma verergert luchtweg ontsteking wanneer iets die allergisch is voor een persoon wordt geïnhaleerd. Het zou een schimmel sporen, stuifmeel, huidschilfers of sommige andere allergeen.

Iedereen met allergieën of astma moet zijn of haar arts of een allergist raadplegen voor tips over hoe om te voorkomen dat de allergenen die allergische reacties veroorzaken, en voor hulp bij het behandelen van de symptomen.

Bovendien, adviseren ik dat mijn patiënten een inhalator met hen te allen tijde moeten.

Over de auteur

Boyan Hadjiev, MD, is al vijf jaar een praktiserend arts. Hij is de dubbele boord gecertificeerd in interne geneeskunde, (2003), en allergie en immunologie, (2005).

Dr. Hadjiev afgestudeerd aan de Universiteit van Michigan met een BA in de biologie en een MD van Cleveland Clinic-Case Western Reserve School of Medicine.


gerelateerde artikelen