Verhogen van een Spaanse dominante kind

March 24

Verhogen van een Spaanse dominante kind

Of u hebben onlangs aangekomen in dit land van Latijns-Amerika zijn gewijd aan het behoud van het culturele erfgoed door het verhogen van uw kind als Spaans-dominant, zult u sommige specifieke ervaringen geconfronteerd. U kunt het proces vereenvoudigen, zoeken naar andere families die in de zelfde omstandigheid en zeggen "adios" neezeggers. U geeft uw kind de gave van tweetaligheid en openen een wereld van reizen, literatuur en cultuur aan haar.

Hoe vast te stellen van de Spaanse overheersing

Als u nog niet net uit Latijns-Amerika of Spanje aangekomen, vereist verhogen van een kind van de Spaans-dominant in de Verenigde Staten aanzienlijke inspanningen. U en uw partner kunnen uitsluitend Spaans spreken aan uw kind, of een van je Spaans kunt gebruiken terwijl de andere Engels gebruikt. Ongeacht welke methode u kiest, ervoor zorgen dat Spaans is volledig geïntegreerd in uw routines en speeltijd. Uw kind wordt omringd door de mogelijkheden om te oefenen Engels, dus het is aan u om te bevorderen dat Spaans spreken. Natuurlijk, als je kunt schurft frequente reizen naar Spaans sprekende landen, is dat een bonus.

Tweetalige voordelen

Naast ter ere van haar erfgoed, heeft verhogen van een kind die twee talen spreekt een aantal voordelen. Er is het praktische voordeel dat ze kunnen communiceren met meer mensen, maar het heeft ook meer subtiele voordelen naar de hersenen. Een 2012 artikel in "The New York Times" meldt dat tweetalige kinderen slimmer dan eentalig degenen, en dat de positieve effecten van de twee talen kunnen uitbreiden tot op hoge leeftijd te beschermen tegen dementie.

De uitdaging van de Engelstalige scholen

Een van de uitdagingen van het verhogen van een Spaans-dominant kind komt op de eerste dag van school of kleuterschool, vooral als het een all-Engels-omgeving zijn zal. U kunt helpen met het minimaliseren van haar frustratie door ervoor te zorgen dat ze een paar belangrijke behoeften in het Engels, zoals vragen gebruik van het toilet kan uitdrukken. Houd er rekening mee dat kinderen talen snel leren en ze waarschijnlijk heel comfortabel in de nieuwe taal zullen voor je het weet. In de tussentijd blijven benadrukken Spaans thuis, als ze is nu minder urenlang horen.

Dual-taalscholen

Unidirectioneel om te handhaven uw kind spreekvaardigheid in het Spaans, en bloot haar naar de wereld van lezen en schrijven in het Spaans, is inschrijven voor haar een dubbele taalschool. Ook wel twee richtingen onderdompeling scholen, bieden deze programma's meestal inhoud instructie in zowel Engels als Spaans, elk voor ongeveer de helft van de dag. Het resultaat is kinderen die niet alleen tweetalig, maar ook biliterate en in staat om een hoog niveau van academisch succes bereiken. Vele schooldistricten bieden sommige dubbele taalscholen in het reguliere district of als charters, en er zijn ook priv├ę-scholen in dienst dit model.


gerelateerde artikelen