Wat Is een Gymnast's dieet?

February 23

Het kost energie om brandstof flips, tucks cartwheels, en die energie moet afkomstig zijn van een evenwichtig en voedzaam dieet. Hoewel de calorie behoeften van een gymnast, is afhankelijk van het individu, is het belangrijk om te consumeren genoeg voedsel per dag om niet alleen gelijke tred houden met uw opleiding, maar ook het voorkomen van gezondheidsproblemen zoals osteoporose, lethargie of zwakte. Praat met een sport-voedingsdeskundige of gezondheidszorg provider om te bepalen van het ideale dieet voor atletische topprestaties.

Macronutriënten verdeling

Koolhydraten zijn essentieel voor een gymnast's energie niveau. Deze macronutriënten wordt opgeslagen in de spieren glycogeen, die wordt gebruikt om de macht door middel van trainingen en voldoet aan. Turnen coach Don Peters zegt complexe koolhydraten moeten make-up van 60 procent van een gymnast's dieet. Volgens USA Turnen moet vet ook onderdeel uitmaken van een gezond dieet. Echter het beperken van verzadigd vet op minder dan 7 procent van uw dagelijkse calorieën en totaal vet tot 20 procent of minder. Uw laatste 20 procent moeten eiwit, als er weefsels en spieren schade veroorzaakt door trainingen wordt gerepareerd.

Potentiële maaltijden

Een Turner moet eet drie maaltijden en een snack per dag, Peters zegt. Begin uw dag met een vezel-rijk ontbijtgranen met magere melk en vers fruit, of een bagel met pindakaas en een kopje sinaasappelsap. Follow-up met lunch een sandwich van de tonijn op volkoren brood, ook met fruit, of een grote fruit-rijke salade en een kleine kalkoen sandwich met een kopje magere melk. Diner zou kunnen bestaan uit gevogelte of zeevruchten gecombineerd met een gepofte aardappel, gemengde groenten en magere melk. Vergeet niet een pre-workout snack van een kleine bran muffin of yoghurt gemengd met granen.

Supplementen

Een evenwichtige voeding moet in het algemeen bieden alle vitaminen en mineralen die je lichaam nodig heeft. Echter, voormalige All-American gymnast, die Kenneth N. Haas suggereert een kwalitatief hoogwaardige vitamine en minerale supplement dagelijks om ervoor te zorgen dat je krijgt wat je nodig hebt, evenals twee vissen olie capsules voor omega-3 vetzuren. Hij adviseert ook nemen een capsule Proteolytische enzymen dagelijks om ontsteking veroorzaakt door trainingen te verminderen.

Blijf flexibel

Flexibiliteit is niet alleen nodig op de vloer voor Turners. Volgens USA Turnen, moet uw dieet afhankelijk van de opleiding frequentie, intensiteit en duur. Moet u wellicht meer voedsel tijdens intensieve training perioden, maar dan moet je terug af in tijden van rust om te voorkomen dat gewicht krijgen. Bovendien moeten de jonge gymnasten luisteren naar hun lichaam en aanpassen van voedingsgewoonten om tegemoet voor spurts van groei.


gerelateerde artikelen