Wanneer kan een voetbal keeper de bal halen?

March 2

Wanneer kan een voetbal keeper de bal halen?

De doelman staat een vitaal belang het voetbalteam. Met een zelfverzekerde en indrukwekkende doelman kan brengen uniformiteit en zelfverzekerdheid aan de rug vier verdedigers en de rest van het team. Een keeper, kan hoewel hij geen score doelen, nog steeds winnen het spel voor hun team met sommige wereldklasse schot stoppen. De tijden dat ze kunnen omgaan met de bal komen niet zonder beperking, echter.

18-yard Box

Het vak 18-werf is meer algemeen bekend als het gebied goalkeeping. Dit is de keeper's rijk van invloed, waar hij kan omgaan met de bal vrij. De houder kan stoppen schoten of vangst doorkruist van hoekschoppen of vrije trappen. Hij kan ook gooien de bal naar zijn teamgenoten, soms als een zeer effectief tegen aanvallende zet. De doelman is niet toegestaan om de bal in de "D" van het vak, dat is gebruikt om een ruimte van de penalty-nemer.

Rug-pass

De doelman aankan een pass alleen als het is afgeleverd door een koptekst- of uitschakelen van de passer borst, of de pas per ongeluk wordt geacht. Als ze pikt of de bal met haar hand op enigerlei wijze raakt wanneer haar teamgenoot heeft het geschopt tot haar, is dan het Hof een rug-pass en een vrije schop wordt gegeven. Zoals de BBC website opmerkt, deze regel werd opgericht in 1992 om te stoppen met overmatig rug doorgeven en verspilling van tijd.

Zes seconden

Zodra de keeper de bal onder controle in zijn handen heeft heeft hij zes seconden om het terug in het spel, volgens de FIFA. De scheidsrechter zal waarschuwen de houder en vervolgens afgifte hem een gele kaart voor het verspillen van tijd als hij het niet binnen zes seconden ontslaat. Dit is om te verzekeren dat het spel een snel tempo onderhoudt en toeschouwer-vriendelijk is.

Outisde het gebied

Bij het verlaten van het vak 18-werf, moet de keeper zich houden aan dezelfde regels die gelden voor de andere spelers en kunnen niet raak de bal met enig deel van haar hand of arm. Als ze dat doet, hij krijgt een gele kaart of, als een duidelijk doel te scoren kans, stoppen zal worden afgegeven van een rode kaart en direct eruit getrapt van het spel. Beslissingen zijn vaak zeer dichtbij om te bellen, met de doelman om de bal recht op de rand van hun gebied in sommige gevallen worden gedwongen.


gerelateerde artikelen