Voedingsmiddelen rijk aan Calcium & fosfor

January 8

Calcium en fosfor zijn de meeste en tweede meest overvloedige mineralen in het lichaam, respectievelijk. Net als calcium is fosfor essentieel voor het opbouwen van sterke botten en tanden. Ook moet u beide mineralen voor uw bloed stollen goed. In tegenstelling tot calcium is krijgen genoeg fosfor echter niet een strijd voor de meeste mensen. Volgens de Universiteit van Maryland Medical Center, het hebben van teveel fosfor in uw systeem is gemeenschappelijker dan niet genoeg.

Houden van uw calcium, magnesium en fosfor niveaus in evenwicht is van cruciaal belang voor een goede gezondheid; veel aandacht aan de verhouding van calcium en fosfor in uw dieet door het eten van voedingsmiddelen die beide mineralen bevatten, is een goede plaats om te beginnen.

Vis, vlees en zuivel

De meeste soorten vlees, met inbegrip van rundvlees, kip en varkensvlees, zijn rijk aan fosfor, maar bevatten slechts geringe hoeveelheden van calcium. Vele soorten vis, echter met inbegrip van heilbot, zalm en sardienen, zijn rijk aan zowel calcium en fosfor. Tonijn bevat veel fosfor, maar niet heel veel calcium--18mg per 3 oz. van gekookte geelvintonijn.

Zuivelproducten zoals melk, kaas, milkshakes en yoghurt zijn allemaal zeer hoog is in zowel calcium en fosfor. Ice cream bevat veel calcium, maar beduidend minder fosfor.

Korrels

Granen zoals haver, gerst en tarwe zijn allemaal hoog in fosfor. Maïs is de hoogste van allen, volgens het Amerikaanse ministerie van landbouw, met 860 mg van fosfor per kopje verrijkt, zelf stijgt, degermed geel maïsmeel. Hoewel deze granen ook calcium bevatten, moeten ze worden geconsumeerd in hoeveelheid te accumuleren een aanzienlijke hoeveelheid calcium, volgens de National Institutes of Health Office van Dietary Supplements.

Zaden en peulvruchten

Pompoen en zonnebloem zaden zijn hoog in zowel calcium als fosfor. Sesamzaadjes zijn ook rijk aan calcium en bevatten belangrijke maar beperkte hoeveelheid fosfor--53mg per eetlepel.

Peulvruchten zoals zwart en bonen van de Marine zijn goede bronnen van fosfor en calcium. Sojabonen zijn natuurlijk hoog in fosfor en calcium en verwerkte sojaproducten zoals tofu en soja melk zijn rijk aan fosfor, ook. Deze verwerkt de soja producten echter aanzienlijk minder calcium dan hele sojabonen, hebben tenzij ze hebt verwerkt met calciumzout of verrijkt met calcium.

Groenten

Donker groene bladgroenten zijn meestal goede bronnen van calcium en bevatten meestal bepaalde fosfor, ook. Het opvallende voorbeeld is Gekookte spinazie, waarin 291mg calcium en fosfor per kopje 101mg. Boerenkool, broccoli, Chinese kool en raapstelen zijn allemaal hoog aan calcium en gematigde hoeveelheden fosfor bevatten.


gerelateerde artikelen