Gezondheidsrisico's van meeldauw

December 21

Hoewel veel dingen leiden vocht (en de vorming van schimmel en meeldauw) in het huis tot kunnen, zijn de meest voorkomende oorzaken vochtige kelders, constante lekken, overstromingen en het gebruik van luchtbevochtigers. Meeldauw is niet altijd zichtbaar met het blote oog, en kunt u in contact met het komen zonder door aanraken, ademhaling of het eten van het te realiseren. De Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention (CDC) acht schimmel een ernstige gezondheidsrisico's.

Ademhalingsproblemen

De meest voorkomende gezondheidsproblemen veroorzaakt door schimmel zijn gerelateerd aan het respiratoire problemen. Kinderen en ouderen zijn gevoeliger voor schimmel, maar de symptomen kunnen verschijnen in iedereen die wordt blootgesteld. Allergie-achtige symptomen zoals loopneus en waterige, itchy ogen zijn gemeenschappelijk. Sommige mensen kunnen optreden niezen, wheezing en ademhalingsproblemen. Neusverstopping en hoesten zijn ook mogelijk.

Als deze symptomen niet na twee weken verdwijnen, kan u worden omgaan met een schimmel probleem, in plaats van een geval van de gewone verkoudheid. Mensen die astma hebben zijn bijzonder vatbaar voor respiratoire complicaties wanneer blootgesteld aan meeldauw gedurende een langere periode van tijd.

Infecties

Iedereen met een zwak of beschadigde immuunsysteem kan gevoelig zijn voor Long- en luchtweginfecties na blootstelling aan meeldauw. Risico van aspergillose en aspergilloom, twee soorten longontsteking, zijn met name mogelijk bij ouderen. Aspergillose witte bloedcel graven kunt verlagen en kan leiden tot orgaanfalen, terwijl aspergilloom Long littekens veroorzaken kan.

Andere gezondheidsrisico 's

Terwijl de problemen met betrekking tot het ademhalingsstelsel komen vaker voor, kunnen mensen die zijn blootgesteld aan schimmel (of schimmel in het algemeen) ervaren een reeks andere gezondheidsproblemen. Het gaat hierbij om gevoeligheid voor licht, spierpijn, huiduitslag, hoofdpijn en vermoeidheid. Bij sommige mensen, kan blootstelling aan meeldauw ook leiden tot moeite met concentreren en zelfs stemmingswisselingen.


gerelateerde artikelen