5 tekenen van hart-en vaatziekten bij mannen

October 27

5 tekenen van hart-en vaatziekten bij mannen

Hart-en vaatziekten blijft de belangrijkste oorzaak van de dood onder de mensen, volgens MedlinePlus. Hart-en vaatziekten ook wel coronaire hartziekte (CHZ) of coronaire hartziekten (CAD). Mannen ouder dan 40 jaar hebben een verhoogd risico van ontwikkeling hart-en vaatziekten. Symptomen van hart-en vaatziekten mag overduidelijk, maar sommige patiënten met CHD kunnen niet ervaren geen merkbare symptomen. Een grondige studie van de mogelijke symptomen van CHD kan patiënten herkennen van de ziekte en behandeling te zoeken, voordat complicaties optreden helpen.

Pijn op de borst

MedlinePlus Staten in hun artikel "Coronaire hartziekte" dat pijn op de borst of angina blijft het meest voorkomende symptoom van hart-en vaatziekten. Patiënten voelen deze pijn of ongemak wanneer het hart niet voldoende bloed door de kransslagaders ontvangt. De twee soorten pijn op de borst zijn pijn op de borst van de typische en atypische borstpijn.

Typische borstpijn voelt als een zwaar gevoel onder het borstbeen. Pijn kan optreden als gevolg van oefening of intense emotie. Patiënten kunnen verlichten pijn met rust of medicatie.

Atypische borstpijn voelt als een scherpe pijn die komt en gaat. De pijn begint in de borst, misschien maar buik, terug naar of arm. Deze pijn geen relatie aan het oefenen en is niet opgevolgd door normale medicatie.

Kortademigheid

Een ander gemeenschappelijk symptoom ervaren door patiënten die lijden aan hart-en vaatziekten omvat shortness van adem of probleem ademhaling. De Centers for Disease Control and Prevention (CDC) verslagen dat dit probleem in rust of tijdens het sporten optreden kan, en aangeven kan dat het hart niet goed functioneert.

Hartaanval

In het artikel, wordt "coronaire hart-en vaatziekten," gepubliceerd in de New York Times, een hartaanval of een myocardinfarct, vermeld als een mogelijke eerste teken van hart-en vaatziekten. Een hartaanval wordt veroorzaakt door een gebrek aan zuurstofrijk bloed naar het hart. De vijf belangrijke tekenen dat een patiënt een hartaanval beleeft omvatten pijn op de borst, pijn die naar de kaak, nek of rug, duizeligheid, pijn in de linker arm of de schouder en de kortademigheid uitstraalt.

Vermoeidheid

MedlinePlus lijsten vermoeidheid als een van de meest voorkomende symptomen van hart-en vaatziekten. De vermoeidheid kan optreden tijdens inspanning of oefening, en eventueel ook het onvermogen van de patiënt acties dat normaal gesproken heel eenvoudig voorafgaand aan het begin van de ziekte uit te voeren. Patiënten vinden het moeilijk te beklimmen van de trap of een relatief korte afstand lopen.

Abnormale hartslag

Volgens de Mayo Clinic kunnen sommige symptomen van hart-en vaatziekten als gevolg van het abnormaal kloppen van het hart. Hart van de patiënt kan te snel, te traag, of in een onregelmatig patroon worden gewonnen. Symptomen veroorzaakt door de abnormale hartslag zijn een snelle hartslag (tachycardie), een trager dan normale hartslag (bradycardie), een fladderende gevoel in de borst, duizeligheid en flauwvallen. Een patiënt deze symptomen ervaart gedurende een langere periode van tijd moet medische hulp inroepen.


gerelateerde artikelen