Lijst van voedende rijke voedsel

December 26

Lijst van voedende rijke voedsel

Voedingsstoffen helpen bevorderen van groei, energie en reguleren van lichaamsfuncties. Ze werken als bouwstenen voor uw lichaam en bijdragen voor een goede gezondheid. De Universiteit van Maryland Medical Center zegt dat het lichaam vereist meer dan 45 voedingsstoffen om te kunnen functioneren. Veel van de belangrijke voedingsstoffen die je lichaam hangt af van vandaan het voedsel dat u eet omdat je lichaam niet kan ze allemaal produceren. De belangrijke voedingsstoffen gevonden in voedingsmiddelen bevatten koolhydraten, eiwitten, vetten, vitaminen, mineralen en water. Eten van voedselrijke voedingsmiddelen zal helpen uw lichaam te voeden en u helpen bij het verkrijgen van de voedingsstoffen die u nodig hebt.

Peulvruchten

Onder het meest voedzaam en veelzijdig voedsel bieden peulvruchten vele voordelen voor je lichaam. Peulvruchten bevatten dergelijke levensmiddelen zoals linzen, erwten en bonen. Deze klasse van plantaardige groeit uit planten met peul die splitsen en vlezige zaden produceren. Peulvruchten bevatten rijke bronnen van nutriënten, met inbegrip van lage glycemische index koolhydraten, essentiële vetzuren, folaat, magnesium, kalium, vezels, flavonoïden en fytosterolen, onder andere essentiële voedingsstoffen. Het Linus Pauling Instituut zegt dat peulvruchten bieden ook een nutriënt-dichte bron van eiwitten die kunt vervangen voor dieet dierlijke eiwitten, die vaak hoge verzadigde vetten bevatten.

Volle granen

Volle granen bieden veel van de voedingsstoffen die je lichaam nodig heeft. Volkorengranen en voorbeelden van havermout, maïs, bruine rijst, teff enkelwandige gerst. Ze bevatten natuurlijke voedingsstoffen en essentiële onderdelen van graan zaden. Volle granen zijn een goede bron van B-vitaminen, voedingsvezels, ijzer, magnesium en selenium. Vele studies hebben aangetoond dat het eten van hele korrels in plaats van geraffineerde granen het risico van ziekte verlaagt. De Harvard School of Public Health zegt dat hele granen kunnen met het beheer van het gewicht helpen en het risico van hart-en vaatziekten, hoge bloeddruk en diabetes. Met vele verscheidenheden om te voldoen aan individuele voorkeuren, zijn hele korrels zowel voedselrijke en heerlijk.

Bessen

Vaak genoemd een super fruit voor hun voedingswaarde, zijn bessen een krachtpatser van antioxidanten en voedingsstoffen. De Centers for Disease Control and Prevention zegt dat bessen zijn oorsprong in zowel Europa als de VS Deze heldere en levendige gekleurde vruchten komen in veel variëteiten en texturen. Berry rassen zijn krenten, acai bessen, frambozen, bosbessen, wilde bosbessen en aardbeien. Ze hebben een overvloed aan vitaminen, mineralen, voedingsvezels en fytochemicaliën, waarmee u beschermen tegen ziekte. Enkele van de rijkste voedingsstoffen gevonden in de bessen bevatten vitamine C, kalium en vezels. Meeste berry rassen hebben caloriearm en variëren van tart tot zoete in smaak.


gerelateerde artikelen