Waarom Is een evenwichtige voeding belangrijk voor het behoud van een gezond lichaam?

July 28

Waarom Is een evenwichtige voeding belangrijk voor het behoud van een gezond lichaam?

Een uitgebalanceerd dieet voorziet uw lichaam met de essentiële voedingsstoffen die het nodig heeft om te bouwen en handhaven van gezonde cellen, weefsels en organen, die cruciaal voor de juiste groei en ontwikkeling zijn. Het omvat een verscheidenheid van levensmiddelen, zoals verse groenten en fruit, peulvruchten, noten, hele granen, mager vlees, vis, onverzadigde oliën en magere zuivel voedingsmiddelen. Het omvat niet bewerkte en geraffineerde voedingsmiddelen die de gezondheid kunnen ondermijnen.

Vermindert ziekterisico op

Eten van een uitgebalanceerd dieet kunt u beschermen tegen bepaalde ziekten. Het kan helpen reguleren uw cholesterolgehalte van het bloed, bijvoorbeeld, en voorzien van anti-oxidanten, die de cellen beschermen tegen schade door unstable molecules helpen, bekend als vrije radicalen. Een artikel gepubliceerd in "Nursing Times" in januari 2005 geconstateerd dat een gezonde voeding te combineren met een actieve levensstijl enorme gezondheidsvoordelen heeft en vermindert het risico van gezondheid aandoeningen zoals kanker en hart-en vaatziekten.

Beheer van het gewicht

Verwerkt en geraffineerde voedingsmiddelen zijn meestal geladen met verzadigde vetten, suiker en calorieën, die gewichtscontrole kunnen ondermijnen. Wanneer u meer calorieën dan je lichaam voor energie gebruiken kan verbruiken, wordt het overschot opgeslagen in vetcellen. Een centrum voor voedingsbeleid en promotie artikel gepubliceerd in April 2012 opgemerkt dat sterk en consistent bewijs geeft aan volwassenen en kinderen die fastfood eten verhoogd risico op gewichtstoename, vooral als fastfood is meer dan een keer per week gegeten.

Hersenengezondheid

Omega-3 vetzuren, die overvloedig in voedselrijke voedingsmiddelen zoals vis en noten zijn, zijn belangrijk voor het overbrengen van signalen uit je ogen naar je hersenen. Ze ook invloed op mensen van stemmingen en depressie kunnen verbeteren. Een artikel gepubliceerd in "Voeding en gezondheid" in 2006 opgemerkt dieet factoren beïnvloeden de hersenfunctie dag in en dag uit. Hij zei ook dat consumeren een dieet hoog in verzadigd vet leren en geheugen, terwijl diëten aangevuld met omega-3 vetzuren, vitamine E of de curry kruiden curcumine-helpfunctie hersenen vermindert.

Sterkte van het immuunsysteem

Uw immuun systeem is een groep van onderling verbonden cellen, weefsels en organen die je lichaam beschermen tegen de invasie van micro-organismen zoals bacteriën, parasieten en schimmels. Wetenschappers hebben lang erkend dat mensen die ondervoed kwetsbaarder voor besmettelijke ziekten zijn. Een uitgebalanceerd dieet is vol van de vitaminen, mineralen en andere voedingsstoffen die je immuunsysteem te versterken. Een artikel gepubliceerd in "The British Journal of Nutrition" in November 1988 opgemerkt dat het nuttigen van voldoende voedingsstoffen een belangrijke factor is in het versterken en onderhouden van uw immuunsysteem, terwijl niet het eten van voldoende voedingsstoffen kan aantasten en functies van het immuunsysteem te onderdrukken.


gerelateerde artikelen