Mayo Clinic glutenvrij dieet

November 28

Mayo Clinic glutenvrij dieet

Gluten is een eiwit dat in granen zoals tarwe, gerst, rogge, kamut, farina, griesmeel, spelt en triticale gevonden. Een glutenvrij dieet, zoals die geboden door de Mayo Clinic, wordt gebruikt om mensen te behandelen met gevoeligheid voor gluten of coeliakie. Voor die individuen, gluten veroorzaakt ontsteking in de dunne darm en een dieet zonder gluten kan symptomen onder controle en voorkoming van verdere complicaties.

Coeliakie

Coeliakie is een spijsvertering aandoening die is gebleken om te draaien in gezinnen, maar de precieze oorzaak van de ziekte is nog onbekend. Hoewel er niet een remedie voor coeliakie, kan het effectief worden beheerd door het veranderen van uw dieet. Er zijn geen typische tekenen en symptomen van de ziekte maar de meeste mensen hebben algemene klachten zoals intermitterende diarree en buikpijn. De symptomen van de ziekte kunnen nabootsen de voorwaarden vergelijkbaar met Prikkelbare darmsyndroom, maagzweren, de ziekte van Crohn, parasitaire infecties en bloedarmoede. Mayo Clinic.com suggereert dat u een afspraak met uw arts maken als u tekenen of symptomen dat u zorgen te maken. Indien verlaten onbehandeld, coeliakie kan de ziekte leiden tot complicaties, zoals ondervoeding, verlies van kalk en bot dichtheid, lactose-intolerantie, kanker en neurologische complicaties. Er zijn beschikbare tests en procedures die met de diagnose helpen kunnen, hoewel sommige mensen hebben geprobeerd een gluten-vrij dieet op hun eigen om te zien of het helpt verlichten van symptomen.

Voedsel om te vermijden

Voedingsmiddelen die strikt vermeden moeten worden zijn veel van de gemeenschappelijke granen zoals tarwe, rogge, gerst, bulgur, durham, farina, graham meel, kamut, Matse gries, griesmeel, spelt en triticale. Er zijn andere granen, zoals haver, die kan worden besmet met tarwe in de groeiende en verwerking fase die moeten worden vermeden tenzij ze specifiek zijn aangeduid als glutenvrij. Extra producten op de markt die mag worden benaderd met de nodige voorzichtigheid omvatten bier, brood, taart, granen, snoep, crackers, pasta's, lunch vlees, salade dressings, sauzen, ketjap manis en soepen. Andere potentiële probleem substanties omvatten levensmiddelenadditieven, mout smaakstoffen, gemodificeerde levensmiddelen zetmeel, ingrediënten gebruikt in lippenstift, tandpasta, medicijnen en vitaminen die gluten als bindmiddel gebruikt. Het is belangrijk dat de etiketten op alle items te lezen vóór de aankoop en zich concentreren op producten die geven dat ze zijn glutenvrij.

Toegestane voedingsmiddelen

Er zijn een verscheidenheid van basic en heerlijke levensmiddelen die zijn toegestaan op een glutenvrij dieet met inbegrip van sommige granen zoals amarant, arrowroot, boekweit, maïs, maïsmeel, glutenvrij meel, grutten hominy, polenta, maïs tortilla's, quinoa, rijst en tapioca. Andere acceptabel voedsel omvat vers vlees dat niet zijn gepaneerd, fruit, meest zuivelproducten, aardappelen, groenten, wijn en gedistilleerd likeuren. Eten van een glutenvrij dieet wordt steeds makkelijker als er steeds meer glutenvrije producten beschikbaar in veel supermarkten, speciaalzaken, bakkerijen en gezondheid voedingswinkels.

Uitdagingen

Een van de uitdagingen van het zijn op een glutenvrij dieet is genoeg vitaminen en voedingsstoffen krijgen omdat je niet eet veel van de korrels die zijn verrijkt met vitaminen. De Mayo Clinic blijkt dat mensen die de gluten-vrij dieet volgen Neem contact op met hun diëtist of arts over het nemen van een goede vitamine en minerale supplement ter dekking van eventuele tekorten. Eten is een aanhoudende uitdaging geweest aangezien het moeilijk is om te werken met menu's, de kelners en de koks om te bepalen wat misschien wel veilig om te eten. Maar er is nieuwe hoop voor bijstand, aangezien sommige restaurants hebben speciale training om te worden gecertificeerd als gluten-vrij en de FDA zal binnenkort worden vrijgeven van federale normen voor de etikettering van levensmiddelen als glutenvrij. Dit moet helpen bij het oplossen van het probleem van kruisbesmetting van nature glutenvrije granen zoals het al eerder een vrijwillig proces voor voedingsbedrijven testen hun voedsel voor gluten.

Ondersteuning

Elke dag kan een frustrerende ervaring voor mensen met coeliakie hoewel vaak gemakkelijker wordt aangezien tijd beweegt op en u meer vertrouwd met het dieet raakt. Het kan echter nuttig zijn om te zoeken naar anderen die weet wat je doormaakt en geruststelling en informatie kan bieden. Er zijn aantal coeliakie steungroepen vermeld op het Internet of kunt u raadplegen met een diëtist die wellicht uitgebreide kennis die kan helpen u van plan bent een dieet en denken in meer creatieve manieren.


gerelateerde artikelen