Is het slecht om te oefenen op de vloerbedekking?

June 18

Als je in een sportschool of fitnessclub loopt, ziet u een aantal verschillende vloeroppervlakken: beton, hardhout, matten en tegel zijn slechts enkele van de voorkomende soorten. Echter, veel zogenaamde sporters trainen op tapijt om de eenvoudige reden dat het is wat het woord thuis bedekt. Hoewel uitwerkend op tapijt is niet slecht tegen een risico van ernstig letsel oogpunt, heeft het sommige nadelen die je werken moet om af te zwakken.

Saldo

Tapijt geeft onder uw gewicht. Het is een zachte ondergrond op de top van een zachte ondergrond, die meestal op flexibele hout berust. Dit is geweldig voor oefeningen waar u vast of knielen, maar het kan een probleem oefeningen die nauwkeurige evenwicht zoals cardio kickboksen of yoga vereisen te doen. Wanneer het oppervlak onder je voeten geeft, het verandert uw voet en onderbreekt uw saldo. Om te verhelpen dit, kunt u onderbreken kort als uw voet afwikkelt in het tapijt voordat u begint met de houding dat gebaseerd op evenwicht is.

Deken Burn

Wie wordt geworsteld met een broer of een neef op het tapijt kan u vertellen over tapijt branden: de schuren die u van een lichaamsdeel scooting over het tapijt op snelheid. Elke oefening die heeft veel contact met de vloer, zoals ab labs gedaan op uw rug of Pilates houdingen op de knieën, lopen het risico van deken branden. Aanbrengen van een yoga mat op de grond, of het dragen van kleding die betrekking heeft op de contactpersoon gebieden, kan de meeste tapijt-burn problemen voorkomen.

Netheid

Het is gemakkelijk om te vertellen als hardhout of tegel schoon is: vlekken en bodem opdagen gemakkelijk op de gladde, vlakke ondergrond. Met tapijt is het moeilijker om te vertellen--wat betekent dat u kon worden liggend te doen situps in een combinatie van cat urine en oud voedsel. Allergenen zijn bijzonder bedreven in het verbergen onder het tapijtvezels, waardoor dit een kwestie voor atleten met hooikoorts of huisdier allergieën. De beste oplossing voor dit probleem is het vacuüm en shampoo uw tapijt op een regelmatige basis.

Normale slijtage

Tapijt is niet goedkoop, en oefenen op het zelfde stuk van tapijt--bijvoorbeeld de sectie voor uw televisie--kan vervagen en dragen die sectie voortijdig. Die voortijdig versleten sectie zal duidelijk worden omgeven door gebieden met minder slijtage. Hoewel niet een probleem vanuit het oogpunt van een oefening, kan dit een verschil maken in de sfeer van de kamer. U kunt dit probleem oplossen op korte termijn door uitoefening van blote voeten, het vermijden van de extra slijtage toegebracht door schoenen. Een andere oplossing is het gebruik van een oefening mat geplaatst op de top van het tapijt.


gerelateerde artikelen