Gedragsproblemen in tieners

December 3

Gedragsproblemen in tieners

Overzicht

Het is normaal dat uw tiener te blijven uit te laat, kleden naar shock en weigeren om neer van zijn mobiele telefoon--dit zijn vrij algemeen gedragsproblemen voor de tienerjaren. Echter, als uw tiener gedrag problemen niet in verhouding tot die van zijn collega's lijken, hij kan lijden aan een psychische stoornis.

Oppositional Defiant Disorder

De meeste tieners zijn soms uitdagende richting ouders, leraren en andere gezagsdragers. Echter voor adolescenten met oppositional defiant disorder, of oneven verstoren defiance en vijandigheid ernstig hun kwaliteit van leven. 1 tot en met 16 procent van de schoolgaande kinderen hebben volgens de Amerikaanse Academie van kind & Adolescent Psychiatry, oneven. Symptomen van de stoornis zijn frequente humeur tantrums, buitensporige woede en wraak-seeking gedrag. Tieners met ODD kunnen altijd zijn veeleisender dan hun broers en zussen, een teken dat biologische factoren tot de aandoening bijdragen kunnen. Als u vermoedt dat uw kind wellicht vreemd dat, zie een psychiater of kind psycholoog die kunt u uitsluiten dat andere psychische aandoeningen. ONEVEN overlapt vaak met stemming of angst aandoeningen.

Gedragsstoornis

Oppositional defiant disorder kunt voorafgaan aan gedrag stoornis. Het misbruik van de substantie en Mental Health Services Administration staat dat de twee voorwaarden mede niet komen. Een tiener die voldoet aan de diagnostische criteria voor gedrag stoornis herhaaldelijk in strijd is met de fysieke en emotionele grenzen van anderen. Hij kan liegen, stelen, eigenschap of aanval mensen of dieren te vernietigen. Hij zal hebben vaak een hoog percentage van school uitzettingen, verwondingen of juridische problemen. Gedrag stoornis lijkt te zijn vaker voor bij jongens dan bij meisjes, die van 1 tot en met 4 procent van de kinderen leeftijden 9 tot en met 17. Kinderen met een geschiedenis van misbruik, verwaarlozing of armoede mogelijk verhoogd risico op het ontwikkelen van gedrag stoornis.

Stemmingsstoornissen

Volgens de National Institute of Health, één op de acht adolescenten lijdt aan depressie, de meest voorkomende stemmingsstoornis. Minder frequent maar meer ernstige is bipolaire wanorde, waarin stemmingen swing van manic hoogtepunten tot suïcidale dieptepunten. Stemmingsstoornissen kunnen moeilijk te diagnosticeren in tieners als gevolg van de natuurlijke schommelingen van de adolescent emoties, maar er zijn waarschuwing tekenen die van een tiener stemmingswisselingen zijn uit de gewone. Zelfmoordideatie is een belangrijke indicator en altijd zeer serieus moet worden genomen. Tieners met stemmingsstoornissen kunnen gebrek aan zelfvertrouwen, overgevoelig zijn voor afwijzing of kritiek en laten zien een duidelijke verlies van belangstelling in voorheen aangename activiteiten. Omdat stemmingsstoornissen kunnen tieners op hoger risico voor misbruik van de substantie, eetstoornissen en zelfbeschadiging, is het belangrijk om bewust van en gevoelig voor hun symptomen.


gerelateerde artikelen