Wat oorzaken nagel schimmel te jeuken?

November 30

Wat oorzaken nagel schimmel te jeuken?

Onychomycosis is de medische term voor schimmelinfecties van de nagels en de teennagels. Infecties van de nagels of teennagels kunnen irriterend symptomen zoals pijn, roodheid en jeuk veroorzaken. Hoewel infecties kunnen worden veroorzaakt door de gist en schimmels, zijn de meeste infecties uit een groep van de schimmel bekend als dermatofyten. Jeuk treedt op wanneer de schimmel irritatie en schade aan uw huid veroorzaakt. Factoren waarmee schimmel te verspreiden zal ook leiden tot een toename van symptomen zoals jeuk.

Schimmel blootstelling

Omgevingen die ideaal voor schimmel groei zijn verhogen het risico van besmetting via contact. Frequent contact met personen met een actieve schimmel infectie kan daarnaast ook het risico van infectie verhogen. Handhygi├źne bestaat uit zowel van wassen en drogen van de handen is belangrijk bij het minimaliseren van het risico van besmetting als gevolg van milieublootstelling.

Temperatuur

Schimmel woekert in warmere temperaturen. Warmere klimaten en lichaam van gebieden die vallen door kleding zoals sokken blijven maken ideale schimmels groei omgevingen. Houden van geïnfecteerde nagels droog en koel helpt om de trage groei, volgens MayoClinic.com.

Vocht

Schimmels gedijen in vocht rijke omgevingen. Bronnen van vocht kunnen omvatten luchtvochtigheid, natte omgevingen en transpiratie van het lichaam. Maatregelen genomen om te voorkomen van overlapping vocht en luchtcirculatie zorgt ervoor dat de nagels droog en traag schimmel groei.

Medische aandoeningen

Medische aandoeningen die afbreuk doen aan het immuunsysteem kunnen dermatofyten te verspreiden. Diabetes kan leiden tot slechte circulatie naar de perifere gebieden van het lichaam. Immuun aandoeningen en medicijnen die het immuunsysteem onderdrukken kun het ook moeilijker te elimineren nagel schimmel. Gelijktijdige infecties door andere organismen kunnen overweldigen het immuunsysteem evenals extra huidirritatie veroorzaken.

Schimmel behandeling

In veel gevallen is antischimmel medicatie vereist voor het elimineren van de schimmel die dat veroorzaakt nagel infecties. Topische antischimmel producten worden meestal gebruikt maar meer resistente infecties mondeling of intraveneuze medicatie zal vereisen. Een arts raadplegen als de symptomen van de infectie worden weergegeven om te voorkomen dat uitstel van behandeling. (Zie de referenties 2)

Nagelverzorging

Nagels moeten schoon, droog, en in goede conditie worden gehouden. Vermijd strakke schoenen passen en de nagels, zowel van die kan leiden tot schade en verhogen het risico van besmetting te bijten. Bovendien, moeten nagels worden gehouden goed getrimd en routinematig gecontroleerd voor verkleuring of andere afwijkingen, volgens de American Academy of Dermatology.


gerelateerde artikelen