Wat maakt een goede Yoga Mat?

October 5

Wat maakt een goede Yoga Mat?

Een yoga mat overbodig lijkt misschien op het eerste. Immers, alles wat je doen is staan of liggen op het--dingen dat je heel goed in staat op doen op de kale vloer of met een regelmatige oefening mat. Maar een goede yoga mat kussens van je wervelkolom en vormt een sanitaire barrière tegen vuil, splinters en iets anders u kan halen uit de vloer of in een gedeelde yoga matten--met inbegrip van voetschimmel en plantaire wratten.

Doel

Een goede yoga mat biedt een stabiele, slipbestendig oppervlak zodat u niet hoeft te maken over uitglijden of vallen. De mat bakent ook de grenzen van uw persoonlijke grondgebied, in wat er anders zou een zeer drukke klasse met zeer weinig persoonlijke ruimte beschikbaar.

Materialen

Veel conventionele yoga matten zijn gemaakt van PVC. Volgens de Consumer Reports, kunnen PVC yoga matten bevatten lood en cadmium. Sommige yoga matten bevatten ook ftalaten, welke Kristi Wiedemann, wetenschap en beleid analist voor Consumer Reports, notities zijn gekoppeld aan de verstoring van de hormonen. Als het vermijden van deze factoren belangrijk voor u is, kan u kiezen voor een eco-vriendelijke yoga mat gemaakt van plantaardige vezels, toxine-vrije of biologisch afbreekbare kunststoffen en natuurrubberlatex.

Kleverigheid en textuur

PVC matten zijn vaak kleverig en glad. Matten gemaakt van minder-kleverige materialen vaak ter sprake, tactiele patronen voor extra tractie leveren. Hoeveel kleverigheid, en wat textuur-- of het ontbreken daarvan--u liever zijn beide zaken van persoonlijke voorkeur. Veel yoga studio's zijn bereid om de lening u een mat voor uw eerste klasse. Dit geeft u een kans om te ervaren een soort mat en vervolgens verfijnen van daar, of u liever een andere structuur.

Grootte

Zelfs als je yoga mat is gemaakt van handige, milieuvriendelijke, gerecycled materiaal, doen het niet je geen goed als het is te kort om het kussen van je lichaam, of zo groot dat je eindigen met een voet van lege ruimte op het. Meeste yoga matten zijn 68 of 72 inch lang, maar u kunt ook kopen extra korte of extra lange modellen, als 5 voet kort of zo lang als 7 voet.

Dikte

Yoga matten variëren meestal van 1/16 inch tot 1/4 inch dik. De dikkere per mat is, hoe zwaarder het is en des te moeilijker te vouwen, maar het biedt ook meer demping. Dunne matten, ter vergelijking, zijn goed als je reizen of uitvoering van de mat voor lange afstanden; ze vouwen neer klein en licht, maar niet bieden veel demping. In het einde, het kiezen van yoga mat dikte is weer een kwestie van persoonlijke voorkeur en kunt u een dikke mat voor thuis en een dunne voor reizen.

Zorg

Een goede yoga mat zal verzetten tegen de reguliere slijtage van gebruik, en koppig weerstaan geuren. Maar zelfs de beste yoga mat moet regelmatige zorg uit te voeren op zijn best. Donna Raskin van Yoga Journal raadt wrijven van uw mat met een oplossing van 2 kopjes water en vier druppels afwasmiddel, afvegend het schone, wrijven met een handdoek en dan opknoping het aan de lucht drogen. Het behandelen van zware bodem door dompelen de mat in een oplossing van warm water en een paar druppels afwasmiddel. Het overtollige water uitstotings en de mat te drogen hangen.


gerelateerde artikelen