Rijst & Proctitis

October 1

Proctitis zorgt ervoor dat het slijmvlies van de endeldarm worden ontstoken. Eten een bland, zachte dieet verlaagt rectale pijn, en laat het gezwollen slijmvlies te genezen gemakkelijker. Rijst is een voedende, zacht voedsel dat levert energie aan uw lichaam, evenals aanzienlijke vezel, die regelmatig houdt van stoelgang en vermindert proctitis pijn.

Over Proctitis

Symptomen van proctitis zijn rectaal bloeden, diarree, pijn in de endeldarm, de drang om te poepen vaak, constipatie, en passerende pus, bloed of slijm uit het rectum. Voorkomende oorzaken zijn Prikkelbare darmsyndroom, bacteriƫle infecties, seksueel overdraagbare aandoeningen, zweren, antibiotica, rectale schade en bestraling. Stappen om te voorkomen dat proctitis omvatten eten van een uitgebalanceerd dieet, het beoefenen van veilige sex, beperking van seksuele partners en vermindering van stress. Afhankelijk van de ernst en de oorzaak is proctitis meestal behandelbare. Behandelingen omvatten vaak medicatie, antibiotica, dieetveranderingen en chirurgie voor ernstige gevallen.

Rijst en Proctitis

Rijst bevat onverteerbare vezel die zorgt dat uw ontlasting volumineus, voorkomen van obstipatie en diarree. Bruine rijst is meer vezelige dan witte rassen; Als uw arts uw vezel inname verlagen stelt, kiezen voor witte rijst. Echter gemakkelijker het vezelgehalte van bruine rijst meestal passeren kruk. Afgezien van haar vezelgehalte kunt rijst van ieder ras u uw voedsel zacht om te voorkomen dat irritante ontsteking seizoen. Als bruine rijst flauw aan u smaakt, vervangt u het water dat het kookt met groente, kip of rundvlees bouillon. Kiezen voor zoutarm Bouillon ter voorkoming van uitdroging, die leiden proctitis symptomen tot kan verergeren.

Eten voor Proctitis

Ten minste acht 8-ounce glazen water per dag drinken helpt bevochtigen kruk voor minder-pijnlijke stoelgang. Vermijd het drinken van meer dan 2 kopjes koffie of andere cafeĆÆnehoudende dranken elke dag om te voorkomen dat het drogen van je lichaam. Als u rijst in uw dieet, altijd koken het grondig zodat is het gemakkelijk voor je lichaam om te verteren. Meng de gekookte witte of bruine rijst met gekookte en gehakte groenten of fruit voor de smaak. U kunt ook eten vis en mager vlees te voegen verscheidenheid aan uw dieet. Vermijd kruiden en zure voedingsmiddelen die de bekleding van uw endeldarm irriteren kunnen.

Overwegingen

Als u vermoedt u over proctitis dat, zijn gediagnosticeerd met de voorwaarde, probeer niet om zelf uw symptomen. Terwijl het eten van rijst en het maken van ander dieet veranderingen kunnen helpen verminderen de pijn van proctitis en het zou kunnen helpen genezen, is het geen vervanging voor professionele zorg. Na het spreken met uw arts over de behandeling van proctitis, vraag haar wat ze beveelt aan voedsel. Vermelden dat u toevoegen van rijst aan uw dieet wilt, zodat zij u over het beste type voor uw proctitis adviseren kan.


gerelateerde artikelen