Natuurlijke bevalling ademhalingsoefeningen

January 8

Natuurlijke bevalling ademhalingsoefeningen

Leveren van een baby natuurlijk kunnen een pijnlijke nog ongelooflijk lonende ervaring. Met behulp van ademhalingstechnieken kunt expectant moeders omgaan met de pijn van de contracties, en kan ook rustig hun lichamen in voorbereiding voor de levering, volgens de American Association van de zwangerschap. Ademhalingsoefeningen moet nooit maken u ijlhoofdig, duizelig of kort van adem.

Langzame ademhaling

Langzame ademhaling wordt vaak gebruikt in het begin stadia van arbeid als een manier om de pijn van de weeën te beheren en om te ontspannen van het lichaam zoals het overgangen tussen de verschillende fasen van de arbeid. Langzame ademhaling gaat de moeder een eerste "zuivering" adem dan langzaam en diep in te ademen door de neus en uit door de mond met samengeknepen lippen om te verhogen van de intensiteit van de adem. Langzame ademhaling kan gebeuren samen met dingen als meditatie en visualisatie te fungeren als een methode van ontspanning tijdens arbeid.

Licht versnelde ademhaling

Als de moeder de zwaarder fasen van arbeid met meer intense pijn pakt, ze kan kiezen om over te schakelen aan het licht versnelde ademhaling. Hiermee start u opnieuw met een zuivering van de adem, waarna de moeder richt zich op het nemen van sneller en meer ondiepe ademt als de intensiteit van de verhogingen van de contracties, dan vertragen als de inkrimping ten einde loopt. Zoals met de langzame ademhaling, zich te concentreren op de ademhaling via de neus en uit door de mond kan helpen de moeder meer op ademhaling dan concentreren op de pijn. Lichte versnelde ademhaling is ook effectief om de drang te duwen voordat de baby is klaar om te worden geleverd. Veel artsen zal stellen voor moeders ademen op dit moment om te weerstaan aan de drang om te duwen en om te ontspannen van de spieren die nodig zijn voor het effectief leveren van de baby.

Variabele ademhaling

Vele malen, vooral tijdens een natuurlijke bevalling, kunnen moeders voelen in paniek of in intense pijn. In deze gevallen zijn de variabele ademhaling kunnen van groot nut zijn, volgens de American Association van de zwangerschap. Variabele ademhaling gaat om lichte versnelde ademhaling, in combinatie met korte spurts van ondiepe, snelle adem te variëren de ademhalingstarief. De moeder begint met een reinigende ademhaling, vervolgens neemt verschillende licht, versnelde ademhaling en overgangen in een "hee-hee-hoo" patroon, afwisselend snel en intens adem gevolgd door lange, reinigende adem, opnieuw gevolgd door de snelle, intense ademhalingen. Deze patroon ademhaling kan helpen moeders focus op het patroon van hun adem in plaats van de pijn van de contracties, en kan ook worden gebruikt door moeders die het gevoel uitgeput of overweldigd.


gerelateerde artikelen