Leptine en Cortisol

October 19

Leptine en Cortisol

Wat wetenschappers zijn leren over leptine en cortisol begint te onthullen van de complexe interacties tussen eetlust, honger, slaap, stress en gewicht. Niet langer is de vergelijking gewoon een kwestie van calorieën in en calorieën uit. Deze twee hormonen kunnen zowel verantwoordelijk zijn voor vasthouden aan gewicht en helpen uw lichaam te verbruiken energie mobiliseren. Bovendien, leptine kan invloed hebben op de release van cortisol en cortisol kan invloed hebben op de release van leptin. Wat zeker wel bekend is dat een goed dieet, lichaamsbeweging en goede rest ervoor te zorgen de juiste niveaus van leptin en cortisol. Als u problemen bij het verliezen van gewicht ondervindt, praat met uw arts over de noodzaak om te controleren van deze hormonen.

Leptine

Leptine is een eiwit-hormoon dat is uitgebracht door uw vetweefsel terwijl u slaapt. Het verbindt met receptoren in je hersenen en je darmen voor het uitvoeren van een aantal functies, die allemaal zijn ontworpen om uw energie-evenwicht te handhaven. Het meest opvallend, leptine staat bekend als het hormoon tevredenheid omdat nadat je eet, het vertelt je hersenen, "Genoeg" en belt terug uw eetlust. Leptine en haar receptoren ook houden tabbladen op de hoeveelheid calorieën die u hebt opgeslagen en kan verhogen uw calorie verbranding naar uw gewicht stabiel te houden. Leptine is alleen in het midden van de jaren 1990 ontdekt door Rockefeller University wetenschappers, en onderzoek is nog in de kinderschoenen. Wetenschappers ooit gedacht dat leptin was een belangrijke speler alleen bij de behandeling van obesitas, maar onderzoekers hebben uitgebreid naar gebieden zoals diabetes, de voortplanting en de ziekte van Alzheimer.

Cortisol

Cortisol is het hormoon van uw stress, maar denk niet dat als een slechte zaak. Het is echt een vrij nuttig hulpmiddel zijn adaptief. Het wordt uitgescheiden door de bijnier in reactie op omstandigheden---interne en externe---die worden beschouwd als gevaarlijk of bedreigend. Enig bewijs suggereert dat hoge niveaus van cortisol verantwoordelijk zijn voor het storten van een grote hoeveelheid vet rond de multipele van vrouwen. Onderzoekers van de Universiteit van New Mexico-verslag dat naast stress, vasten, eten, oefenen en wakker de vrijlating van cortisol veroorzaken. Het hormoon beïnvloedt ook of je lichaam gebruiken zal koolhydraten, eiwit of vet in reactie op de eisen die aan het lichaam, en het regelt vaak energie uit vet te mobiliseren en verplaatsen van de ene locatie naar de andere. Net als van leptin werkt cortisol in overleg met je hersenen om haar werk te doen.

Verbindingen

Belgische onderzoekers rapporteren in de November 2004 schreef "Dagboek van klinische endocrinologie en metabolisme" dat de leptine niveaus en cortisol niveaus vaak een inverse relatie hebben, gebaseerd op de resultaten van hun studie onderzoek naar de kruising tussen de eetlust, honger, slaap en stress. Toen hun deelnemers goed waren uitgerust, cortisol niveaus waren laag en leptine niveaus werden beschreven als "optimale." Toen hun slaap beperkt was, cortisol verhoogd en leptine niveaus viel. Spaanse onderzoekers publiceren in het tijdschrift "Hypofyse" schreef dat beide hormonen op elkaar handelen. Leptine is betrokken bij de release van cortisol, maar cortisol en verwante hormonen handelen op de vetcellen die afscheiden van leptin. Echter, obesitas kan interfereren met de nogal ingewikkelde manier, die dit proces werkt.

Natuurlijk verbeteren van Leptin en Cortisol

Slaap lijkt te zijn een grote bemiddelaar van zowel cortisol en Leptine. Krijgen van voldoende rust kan daarom helpen beide hormonen op een optimaal niveau te houden. Bovendien, het verliezen van gewicht, beter eten en het krijgen van meer fysieke activiteit die al hulp verbeteren leptin gevoeligheid. Stress managementstrategieën kunnen ook helpen controle van cortisol. De onderzoekers van de Universiteit van New Mexico raden aërobe en anaërobe oefening zo effectief stress managers. Yoga, tai chi en meditatie kunnen ook helpen.


gerelateerde artikelen