Bijwerkingen van de acne met Micronor

October 31

Bijwerkingen van de acne met Micronor

Ortho Micronor is een progestageen orale anticonceptiva. Dergelijke anticonceptiva worden ook vaak genoemd mini-pillen. Progestativa voorkomen zwangerschap veroorzaakt veranderingen in de baarmoeder openen die het moeilijk voor sperma maken te bereiken van haar eieren en haar eieren te houden uit ontwikkelingslanden volledig door. De mini-pil maakt het ook moeilijker voor eventuele bevruchte eieren te hechten aan de wand van de baarmoeder, volgens de Mayo Clinic. Alle geboortenbeperkingspillen hebben mogelijk bijwerkingen. Een van deze met Micronor en andere progestageen orale anticonceptiva is acne.

Bijwerkingen

Acne wordt vermeld als een van de minder vaak voorkomende bijwerkingen van Micronor door de Mayo Clinic. Andere minder vaak voorkomende bijwerkingen zijn opvliegers, haaruitval of winst op het lichaam en hoofdhuid, opvliegers, depressie en slaapproblemen. Meest voorkomende bijwerkingen omvatten veranderingen in de menstruatie bloeden, gewichtstoename, stemmingswisselingen, vermoeidheid en duizeligheid.

Werkzame bestanddeel

Micronor van actieve ingrediënt is 0.35 mg uteriene per tablet, volgens de National Institutes of Health. Uteriene behoort tot de progestativa in geboortebeperking pillen die een matige androgeen effect in tegenstelling tot het sterkste androgeen effect hebben, volgens AcneGuide.com. Androgenen zijn mannelijke hormonen die aanwezig in beide geslachten zijn. Deze hormonen kunnen overdreven stimuleren olieklieren evenals haarzakjes van de huid en veroorzaken acne fakkels, volgens de American Academy of Dermatology.

Geblokkeerde poriën

Als androgenen stimuleren over de olie-klieren, kan de overtollige olie bijdragen tot geblokkeerde poriën. Dit zal leiden tot whiteheads of mee-eters. Acne bacteriën kunnen verspreiden in de olie-rijke omgeving binnen poriën, wat tot rode puistjes of pustels leidt.

SHBG

Progestageen-alleen orale anticonceptiva kan afnemen van iemands sex-hormoon-bindende globuline concentraties, volgens de National Institutes of Health. Een 1996 studie gepubliceerd in het tijdschrift "Anticonceptie" gevonden dat hoe lager het onderwerp van een studie's SHBG niveau, hoe hoger de certificaathouder acne rating was.


gerelateerde artikelen