Verschillen tussen voedselvergiftiging & griep

October 13

Verschillen tussen voedselvergiftiging & griep

Aangezien veel symptomen van voedselvergiftiging die van de griep emuleren, is het gebruikelijk om een fout voor de ander. Om te plukken van de juiste behandeling en iemands welzijn en herstel zorgen, kan te weten de verschillen tussen de twee blijken nuttig. Bij twijfel, of als de symptomen ernstig zijn of bestaan, wordt een medische professional richtsnoeren aanbevolen

Begin

Het ontstaan van voedselvergiftiging is over het algemeen abrupt, en symptomen verschijnen binnen enkele uren na inname van besmet voedsel. De griep, of influenza, begint vaak met een loopneus, niezen of keelpijn. Volgens een artikel in de New York Times gepubliceerd op 17 februari 2007, verschijnen griepsymptomen 1 tot en met 7 dagen nadat een wordt blootgesteld aan de bijzondere griepvirus.

Symptomen

Voorkomende symptomen tussen de griep en voedselvergiftiging leiden vaak mensen te verwarren een voor de andere. Volgens de Universiteit van Virginia Health System bevatten voedselvergiftiging symptomen abdominale krampen, waterige of bloederige diarree, hoofdpijn, koorts, misselijkheid, maag distentie, gas en/of braken. De griep kan ook presenteert zich door pijn--hoewel in heel het lichaam en niet alleen het hoofd--naast misselijkheid en braken. De New York Times wijst er echter op dat de griep vaak koude rillingen, duizeligheid, rood gezicht, lethargie en een hoge koorts, vaak tussen 102 en 106 graden Fahrenheit--symptomen typisch voor voedselvergiftiging veroorzaakt.

Behandeling

Behandeling van de griep en voedselvergiftiging aanzienlijk verschillen. Aangezien de griep wordt veroorzaakt door een virus, kunnen de symptomen worden verminderd door de arts voorgeschreven anti-virale medicatie. De New York Times-staten die de meeste mensen kan de griep zonder overwonnen moeten echter voor medicatie. Gemeenschappelijke behandeling omvat rust en over-the-counter-medicijnen die helpen verlichten van de symptomen en laat u om uit te rusten. Alcohol, tabak, aspirine en antibiotica zijn het best vermeden.

In lichte gevallen van voedselvergiftiging zijn bijvullen van vloeistoffen en bijdragen tot vermindering van misselijkheid en braken symptomen de primaire focus van de behandeling. Ernstige gevallen van voedselvergiftiging kunnen ziekenhuisopname, vereisen zodat vloeistoffen kunnen goed worden vervangen en toxines kunnen goed worden verwijderd.

Preventie

Voorkomen van de griep en de voedselvergiftiging worden aangemoedigd als doeltreffende maatregelen kunnen worden genomen om uw risico te verminderen. Om het risico voor voedselvergiftiging, was altijd uw handen grondig voordat het eten of bereiden van voedsel. Bij het verwerken van rauw vlees, was uw handen voordat met andere levensmiddelen in aanraking te komen. Gebruik plastic of glas snijplanken, aangezien hout kan absorberen van voedseldeeltjes of vloeistoffen en dus risico van besmetting verhogen. Het koken van vlees, gevogelte, vis en eieren grondig voorafgaand aan eten.

Om te voorkomen dat de griep, stelt de Mayo Clinic jaarlijkse griep vaccinaties, bij voorkeur in oktober of November in om deze te actief voorafgaand aan griepseizoen, die in de Verenigde Staten tussen December en maart plaatsvindt. Daarnaast uw handen grondig te wassen en onderhouden van een gezonde voeding en slapende levensstijl, ter ondersteuning van een sterk immuunsysteem. Als je met een hoog risico voor de griep, kan je ook wilt vermijden grote menigten tijdens piek griepseizoen, waar het virus is meer kans om te worden verspreid.


gerelateerde artikelen