Omega-3 Fish Oil & Gewichtheffen

October 12

Omega-3 Fish Oil & Gewichtheffen

Omega-3 visolie, natuurlijk gevonden in vis en in aanvulling vorm, bevat omega-3 vetzuren, een soort meervoudig onverzadigd vet essentieel voor een gezond lichaam functie. Omega-3 vetzuren zijn bekend voor hun rol bij het reguleren van de bloedstolling, behoud van hersenen celmembranen en hun mogelijke effectiviteit bij het voorkomen van bepaalde ziekten. Visolie is rijk aan omega-3 vetten kan ook effectief zijn bij helpen gewichtheffers trein en herstellen.

Supplementen ten opzichte van natuurlijke bronnen

Krijgen van de vis is olie door middel van natuurlijke bronnen in plaats van alleen het nemen van supplementen beter voor gewichtheffers omdat de meeste vissoorten hoog in omega-3 inhoud ook hoog in eiwitten, een belangrijke voedingsstof voor spierherstel zijn. Bijvoorbeeld, bevat een halve filet van gekweekte Atlantische zalm meer dan 40 gram eiwit en ongeveer 3.8 gram omega-3 vetzuren. Echter, als het niet mogelijk om omega-3 vetten via voedsel, vis olie supplementen zijn een gunstig alternatief.

Effecten op prestaties en gezondheid van het hart

Omega-3 visolie kan zinvol zijn bij het bevorderen van cardiovasculaire prestaties tijdens de training. Volgens een studie gepubliceerd in 2005 in de "Aziƫ Pacific Journal of Clinical Nutrition", toonde atleten die duurde van 6 gram visolie per dag een lagere hartslag tijdens de cardiovasculaire oefening. Gewichtheffen is een anaƫrobe oefening anders dan cardiovasculaire oefening, is hartslag nog steeds een belangrijke factor in de prestaties. Zowel de omega-3 vetzuren en Gewichtheffen worden getoond om het risico van hart-en vaatziekten.

Effects on Rate of spier eiwitsynthese

Spier eiwitsynthese is verantwoordelijk voor herstel van spieren en het opbouwen van grotere, sterkere spierweefsel, waardoor het een belangrijke factor voor herstel. Volgens een studie gepubliceerd in 2011 in "The American Journal of Clinical Nutrition", resulteerde dagelijkse suppletie van omega-3 vetzuren in de loop van acht weken in een toename van de spier eiwitsynthese bij volwassenen leeftijd van 65 jaar of ouder bij hoge niveaus van insuline en aminozuren aanwezig waren. Dit betekent voor oudere volwassenen, suppletie van omega-3 visolie in combinatie met voldoende koolhydraten en eiwitinname kan resulteren in superieure spiergroei na een training.

Anti-inflammatoire effecten te verminderen van pijn

Omega-3 vetzuren hebben ook een anti-inflammatoire werking in het lichaam die nuttig voor gewichtheffers probeert zijn kan te voorkomen of beperken van spierpijn na een intensieve training. Volgens een studie gepubliceerd in maart 2009 in de "klinische Journal of Sport Medicine", had individuen aangevuld met 1,8 gram omega-3 vetzuren per dag verminderd symptomen van vertraagde begin spierpijn 48 uur na het sporten.


gerelateerde artikelen