De nadelen van zouten van voedsel

January 25

De nadelen van zouten van voedsel

Terwijl iedereen een bepaalde hoeveelheid zout vereist te blijven gezond, het is gemakkelijk voor mensen om te eten veel meer zout dan ze nodig als gevolg van een dieet van fastfood hebben, snacks verwerkt en produceren die heeft zijn gezouten als conserveermiddel of voor de smaak. Hoge zout inname is gekoppeld aan ernstige gezondheidskwesties, dus het is belangrijk om te beperken uw consumptie van zout voedsel.

De basisprincipes

Tafelzout is een vorm van natrium, een element die speelt een vitale rol in je bloed circuleert op de juiste druk en het volume houden en die ook helpt bij het functioneren van je spieren. Zout komt van nature in lage concentraties in de vele gezonde voedingsmiddelen; natrium in verschillende vormen is het ook toegevoegd aan bij een breed scala van verwerkte voedingsmiddelen te verbeteren zijn aroma of verlengen de houdbaarheid.

Gezondheidsrisico 's

Overmatig zout inname is gekoppeld aan hoge bloeddruk, die op zijn beurt een bijdrage aan hart-en vaatziekten en beroerte is. Bovendien, kunt hoge natrium maken u meer kans op nierstenen, osteoporose en zelfs maagkanker. De Universiteit van Maryland Medical Center waarschuwt ook voor koppelingen naar cirrose.

Voedselbronnen

Gemeenschappelijke hoge-natrium voedsel omvat genezen of verwerkt vlees zoals ham, worst, salami en spek. Maar er ook minder voor de hand liggende bronnen, zoals kaas, groentesap, ingemaakte producten en vele specerijen zijn. Bovendien, bevatten ingeblikte goederen meestal zout of andere vormen van natrium om ze op zoek vers te houden.

Aanbevolen inname

Met zo veel zout gemak voedsel op de markt kan het al te gemakkelijk om spoor van hoeveel natrium u consumeren te verliezen. De U.S. Department of Agriculture beveelt een dagelijkse inname voor volwassenen van 2.300 milligram natrium--gelijk aan 1 theelepel keukenzout – gaan tot 1500 mg per dag voor personen gediagnosticeerd met hoge bloeddruk. Beperk uw inname, maken recepten met knoflook, peper en kruiden in plaats van zout, kiezen voor verse producten over verwerkte voedingsmiddelen, en lezen voedseletiketten om te zien hoeveel zout per dosering van een item bevat – een gezond niveau 100 mg per portie of minder wordt.


gerelateerde artikelen