Veelvoorkomende huidproblemen met de benen

January 18

Veelvoorkomende huidproblemen met de benen

Hoewel je benen zijn dat minder blootgesteld dan andere gebieden van de huid, zoals uw handen of gezicht, zijn ze nog steeds vatbaar voor gemeenschappelijke huidproblemen variërend van acne tot ingegroeide haren. Deze problemen kunnen optreden voor een verscheidenheid van redenen en, afhankelijk van hun ernst, kunnen op verschillende manieren worden behandeld.

Droge huid

Een van de meest voorkomende huidproblemen op poten is de droge huid. Droge huid kan worden bijgedragen aan door een aantal factoren, zoals droge lucht of weer, en treedt op wanneer te veel vocht ontsnapt aan de huid. Droge huid kan worden behandeld met producten die Verwekende of bevochtigingsmiddelen hebben. Verwekende (zoals cacaoboter) bieden een beschermende laag over de huid die het verminderen van het percentage vocht ontsnapt uit de huid. Bevochtigingsmiddelen (zoals glycerine) trekken van vocht uit de omringende lucht en houd hem dicht bij de huid.

Ingegroeide haren

Ingegroeide haren op de poten zijn een gemeenschappelijke huid probleem voor diegenen die hun benen scheren. Deze treden op wanneer de haarstreng terug in de follikel groeit, veroorzaakt ontsteking en soms infectie. Ingegroeide haren kunnen worden voorkomen door met behulp van andere methoden voor ontharing, zoals ontharende crèmes, laser ontharing of elektrolyse.

Mollen

Mollen optreden wanneer de stof waarmee pigment in de huid, melanine, genaamd samengeklonterd samen. Deze samendoen resulteert in het donkere uiterlijk van een mol op de huid. De meeste moedervlekken zijn onschadelijk; Mollen kunnen echter ook een teken van kanker van de huid. Als zodanig, moeten moedervlekken op de huid worden gecontroleerd door een dermatoloog of huisarts.

Acne

Acne treedt op wanneer dode huid cellen meng met talg, vuil en bacteriën en verstoppen de follikels op de huid. Acne kan variëren in ernst op de benen van eenvoudige comedones (mee-eters en whiteheads) tot inflammatoire acne (puistjes of cysten). Afhankelijk van de ernst van de acne zijn er verschillende behandelmogelijkheden beschikbaar, variërend van over-the-counter producten (zoals salicylzuur of benzoyl peroixde) tot recept behandelingen (zoals retinoïden, en antibiotica).

Eczeem

Eczeem, dermatitis, genoemd is een huidaandoening die veroorzaakt schilferige huid, droge, jeukende en rode. In meer ernstige gevallen laat het gebarsten huid en bloeden. Behandelingen voor eczema is afhankelijk van hoe ernstig de toestand is. Bijvoorbeeld, een corticosteroïd crème kan worden gebruikt om ontsteking te verminderen, of een antibioticum kan worden gebruikt voor de behandeling van de infectie. Regelmatige toepassing van een huid moisturizer kan ook worden gebruikt om te helpen houden de huid van kraken en uitdrogen.

Spataderen

Spataderen optreden wanneer de kleppen in de bloedvaten verzwakken, waardoor het bloed stromen achteruit. Hierdoor zwembaden van bloed te vormen rond de klep, resulterend in bolvormige aderen. Volgens de Mayo Clinic optreden spataderen meer in het algemeen in de benen als gevolg van de toegevoegde druk ervaren op de benen van positie. Afhankelijk van hoe ernstig de aderen wordt, kunnen behandelingen variëren van zelfzorg, zoals gewichtsverlies of elevating de benen, aan medische ingrepen, zoals veneuze chirurgie.


gerelateerde artikelen