Dieet om te voorkomen dat grijze haren

December 4

Dieet om te voorkomen dat grijze haren

Grijs haar is geen teken van veroudering die gemakkelijk wordt omarmd door iedereen die dit soort depigmentatie tegenkomt. Melanocyten, de cellen die verantwoordelijk zijn voor de productie van melanine, verminderen naarmate u ouder. Met deze vermindering van uw haar pigmentatie afneemt, waardoor de natuurlijke kleuren om te zetten van tinten van zilver, grijs en zelfs wit. Haarkleurmiddelen allang de behandelingsmethode voor de keuze om te voorkomen dat groeiende oud sierlijk, maar goede voeding en voeding mogelijk het antwoord dat grijsaard stopt uit ooit kiemen.

Vitaminen

Vitaminen zijn essentieel voor elke één functie, die je lichaam op een dagelijkse basis voert. Dit omvat haargroei en kleuren. Vitamines B12 en C zijn twee dergelijke essentiële vitaminen die nodig voor de preventie van grijze haren zijn. Volgens Evolution haar Centers houden vitamines B12 en C uw bloed schoon, die boost helpt uw lever van filtratie functie. Wanneer vrije radicalen uw bloed binnenvallen, uw systemen zijn traag te reageren, en dat omvat uw vermogen om te produceren melanocyten. Levensmiddelen met een hoog in deze vitamines behoren citrusvruchten, groene bladgroenten, zaden en noten.

Kruiden

Smaakstoffen van uw voedsel met de juiste kruiden is ook gunstig voor het stoppen van de grijze haren in zijn tracks. Volgens de website van de wereld van de Hair zijn curry-bladeren een beproefde methode van staving off grijze haren. Kerrie toe te voegen aan uw gerechten voor smaak speelt een dubbele rol in het stimuleren van melanocyt productie, met glans wordt een bijkomend voordeel. Curry bladeren gegeten geheel zijn ook een ideale manier om ervoor te zorgen u profiteren van de eigenschappen die dit kruid heeft. Deze specerij kan echter te sterk voor sommige.

Mineralen

Naast vitaminen ondersteunen bepaalde mineralen haar gezondheid. Evolution haar centra zegt ijzer en foliumzuur zijn twee dergelijke mineralen, vitamines B12 en C medeplichtigheid in bloed-nareiniging capaciteiten. Personen met minder-dan-normale niveaus van ijzer lijden aan een aandoening genaamd bloedarmoede, die negatieve effecten heeft op je haar met vervagen en saai uiterlijk. Het consumeren van groene bladgroenten, zorgt lever en hele korrels voor ijzer en foliumzuur te allen tijde in uw systeem aanwezig zijn. Andere mineralen die nodig zijn voor de bestrijding van de grijstinten zijn koper en jodium, gevonden in schaal-en schelpdieren en andere zeevruchten, volgens "Women's Fitness" tijdschrift.

Eiwit

Elke wat de voeding betreft evenwichtige voeding moet dagelijks een paar van 3 tot en met 4 oz. porties eiwitten bevatten. Uw haar bestaat uit complexe eiwitten die niet alleen sterkte en groei voorzien, maar ook zorgen voor levendige kleuren. Volgens de wereld van Hair, kan verlaagde inname van eiwitten eigenlijk bevordering van grijzende. Mager vlees, noten en bonen zijn slechts een paar voedingsmiddelen die rijk aan eiwitten, zijn terwijl het verstrekken van verscheidenheid aan uw dieet. Soja is een ander eiwit-verpakt voedsel, zorgend voor een gezond alternatief voor degenen die het vermijden van grote hoeveelheden van vleesproducten.

Mijdingen

Het eten van bepaalde voedingsmiddelen verhoogt haar pigmentatie, maar vermijden van bepaalde voedingsmiddelen is ook belangrijk. Grote hoeveelheden zout kunnen schade aan het bloed, bloeddruk verheffen en remming van celproductie. Volgens Evolution haar Centers, zijn bewerkte voedingsmiddelen, chips en andere snacks geladen met zout dat schadelijk is voor je haar. Andere voedsel te vermijden omvat high-carb voedingsmiddelen zoals pasta en witte broden. Volgens de "Women's Fitness" tijdschrift, koolhydraten de absorptie van anti-oxidanten gevonden in bepaalde vitamines remmen.


gerelateerde artikelen