Bekende oorzaken van vangsten bij volwassenen

January 17

Bekende oorzaken van vangsten bij volwassenen

Toevallen zijn een dramatische uiting van een ernstige storing in hersenactiviteit. Een divers scala aan voorwaarden en aandoeningen kan precipiteren inbeslagneming activiteit bij volwassenen. Brain injury, brain zwelling en verhoogde druk op de hersenen evenals chemische onevenwichtigheden zijn vaak voorkomende oorzaken van volwassen inbeslagneming activiteit. Juiste diagnose van de onderliggende oorzaak leidt tot passende medische interventie te verlichten of controle van het toekomstige optreden van aanvallen.

Epilepsie

Epilepsie is een aandoening van de hersenen in welke zenuwcellen in de hersenen periodiek tentoonstelling abnormaal verhoogde elektrische activiteit die een aanval uitlokt. Mensen zijn gediagnosticeerd met epilepsie wanneer geen andere voorwaarde het voorkomen van twee of meer aanvallen verklaart. De Stichting Epilepsie schat dat ongeveer 3 miljoen Amerikanen hebben epilepsie. Volgens de National Institute of Neurological Disorders en beroerte blijven ongeveer 25 tot 30 procent van de mensen met epilepsie intermitterende aanvallen ondanks optimale medische behandeling hebben.

Beroerte

Een beroerte is een hersenletsel veroorzaakt door onvoldoende bloed stroom en zuurstof levering aan deel van de hersenen. Een klonter die blokken bloedstroom tot een ischemische beroerte leidt. Een bloedende bloedvat veroorzaakt een hemorragische beroerte. In een artikel getiteld "Lijn en aanvallen," elektronisch gepubliceerd door lijn bewustzijn voor iedereen, legt de neuroloog Dr. Maynard Pathak uit dat aanvallen tijdens of kort na de eerste verschijnselen van een beroerte kunnen voorkomen. Zwelling van de hersenen en zuurstof ontbering zijn de primaire factoren die neerslag beroerte-geassocieerde vangsten. Mensen kunnen met name epilepsie maanden tot jaren na een beroerte als gevolg van de beroerte-gerelateerde hersenletsel ontwikkelen.

Hersentumor

Het voorkomen van nieuwe begin inbeslagneming activiteit in een volwassene kan een symptoom van een hersentumor zijn. De American Brain Tumor Association notities ongeveer eenderde van de mensen met een hersentumor geconstateerd na het ervaren van een aanval. De epilepsie therapie Project verslagen brain tumoren die vaak met nieuwe begin aanvallen presenteren bevatten glioblastoma, astrocytomas, Meningeoom, oligodendroglioma, ganglioglioma en gemetastaseerde tumoren aan de hersenen veroorzaakt door kanker elders in het lichaam.

Traumatisch hersenletsel

Traumatisch hersenletsel als gevolg van de falls, auto-ongevallen en klappen op het hoofd kunnen leiden tot zwelling, bloeding of directe fysieke trauma aan de hersenen. Deze beledigingen van de hersenen kunnen aanvallen veroorzaken. De Centers for Disease Control and Prevention waarschuwt dat het optreden van een aanval na een hoofdletsel is een teken van gevaar voor ernstig hersenletsel.

Metabole verstoringen

Metabole verstoringen die chemische onevenwichtigheden in het lichaam veroorzaken kunnen precipiteren volwassen vangsten. Zoals opgemerkt door de Mayo Clinic, lage bloedsuikerspiegel of hypoglykemie, is een noemenswaardig voorbeeld. Andere bekende metabole stoornissen geassocieerd met aanvallen zijn lage bloed natrium, verhoogde bloed ammoniak gekoppeld aan ernstige leverziekte en elektrolyt onevenwichtigheden aan nierfalen gerelateerde. Correctie van de onderliggende metabole stoornis elimineert inbeslagneming activiteit.


gerelateerde artikelen