Wat zijn de voordelen van Neem poeder?

November 17

Wat zijn de voordelen van Neem poeder?

Neem, een groene boom ook bekend als de "Indian Lila" wordt vaak gebruikt in de traditionele Indische geneeskunde. Meer dan 140 actieve verbindingen werden geïsoleerd van deze tropische plant. De bladeren, bloemen, fruit, zaden, kauwgom, olie en schors alle hebben voordelen voor de gezondheid. Het poeder is gemaakt door drogen en malen van neem bladeren of een mengsel van bladeren, bloemen, zaden, fruit, en schors. Drugs.com merkt op dat neem bladeren zijn gebruikt bij de behandeling van worminfecties, lepra en zweren, en voor hart-en vaatziekten. Neem poeder is beschikbaar in losse vorm of als capsules en tabletten.

Immuun gezondheid

Drugs.com merkt op dat neem is gebruikt als een insecticide, insectenwerend middel en fungicide. In de traditionele geneeskunde, is neem genomen intern als poeder, capsules en tabletten of als een olie om te helpen bij de behandeling van malaria, wormen en zweren. Een review gepubliceerd in "Huidige Medicinal Chemistry" rapporten die dit kruid heeft antibacteriële, antivirale en anti-schimmel kwaliteiten, die het lichaam helpen kunnen te bestrijden uit de ziekte-veroorzakende pathogenen en infectie. Bovendien, kunnen de immuno-modulerende, Anti-allergene, antioxidant en anti-inflammatoire effecten van neem helpen het immuunsysteem in evenwicht.

Traktatie zweren

Onderzoek gepubliceerd in het tijdschrift "Life Sciences" in 2004 concludeerde dat neem schors extract kan helpen bij de behandeling van maagzweren. Onderzoekers gaf patiënten met spijsvertering zweren een dosis van 30 mg poeder extract tweemaal per dag gedurende 10 dagen. Na behandeling met de neem extract, de patiënten bleek een 77 percentendaling van maagzuur, helpen genezen en voorkomen van zweren in het maagdarmkanaal.

Effect op Diabetes

Stoffen gevonden in de buitenste schil of schil van neem zaden kan helpen behandelen van Type 2 diabetes en Bescherm het hart van complicaties in verband met diabetes. Een dierlijke studie gepubliceerd in 2008 in het "dagboek van etnofarmacologie" gemeld dat neem extract geholpen behandelen van diabetische ratten die ook insuline kregen. Bovendien voorkomen neem hart schade bij de dieren. Verdere echter is klinisch onderzoek nodig om te bepalen als het neem-extract hetzelfde voordeel voor mensen zou hebben.

Dental verval te voorkomen

Veel van de geneeskrachtige stoffen gevonden in neem poeder--anti-bacterieel en anti-inflammatoire e.a.--kan ook tandheelkundige aandoeningen behandelen en tanden en het tandvlees gezond houden. Neem poeder kan worden gebruikt als een natuurlijke tandpasta je tanden schoon te maken. Onderzoek gepubliceerd in het "Journal of Ayurveda Integrative Medicine" gemeld dat zelfs kauwen op stokken uit de neem boom kan helpen verminderen van tandheelkundige plaque en bestrijding van bacteriën in de mond.

Contra-indicaties en overwegingen

Drugs.com waarschuwt dat neem zaden giftig in grote doses zijn en neem olie is gemeld te hebben veroorzaakt vergiftiging bij zuigelingen. Ervoor zorgen dat uw neem poeder supplement is een gerenommeerde leverancier en gebruik het alleen als gericht. Als u neem poeder gebruikt als een huid salve of om je tanden schoon te maken, testen voor een allergische reactie door het wrijven van een kleine hoeveelheid aan de binnenkant van je elleboog. Beperkte klinische studies ondersteuning de gezondheidsvoordelen van neem poeder of bepalen een nauwkeurige dosering en wijze van gebruik. Raadpleeg uw arts voordat u elk type neem product gebruikt voor de behandeling van een infectie of andere medische aandoening.


gerelateerde artikelen