Wat te eten twee dagen voor een halve Marathon

April 26

Wat te eten twee dagen voor een halve Marathon

U been training voor maanden voor uw halve marathon en zijn opgewonden en enthousiast voor de grote dag. U hebt zelfs al veel aandacht aan uw dieet te verbeteren van uw workouts en je ras. Hebt u het eten van rechts langs, maar als u uw beste presteren op de race dag wilt, moet u enkele wijzigingen aan te brengen uw gebruikelijk dieet een paar dagen vóór de race zodat je spieren de energie die ze nodig hebben hebben om deze 13,1 mijl lopen.

Belasting op koolhydraten

Twee dagen voor de halve marathon is je doel om zoveel energie opslaan in uw spieren als mogelijk. Als uw lichaam de primaire bron voor brandstof, moet koolhydraten worden de focus van uw maaltijden. Wanneer carb-loading twee dagen vóór de race, 70 procent van je calorieën moeten komen van koolhydraten, volgens de Colorado State University Extension. Gezonde koolhydraten keuzes omvatten granen zoals brood, pasta en rijst, alsook vruchten, groenten en bonen.

Een steekproef van wat te eten twee dagen vóór de

Twee dagen voor de wedstrijd u zou kunnen genieten van een high-carb ontbijt-maaltijd waarin een volkoren bagel gegarneerd met pindakaas en plakjes banaan, geserveerd met yoghurt en een kopje sinaasappelsap. Voor de lunch, kan u genieten van gegrilde kip met een grote gebakken aardappel, erwten, een appel en een beker melk. Een hoge-carb diner maaltijd bijvoorbeeld volkoren spaghetti gooide met gekookte garnalen, broccoli, bloemkool, wortelen en Parmezaanse kaas met een schijfje van Italiaans brood en een wig van verse watermeloen.

Uw dieet de dag vóór de Race

U wilt uw hoge-carb dieet de dag vóór de race voortgezet. Voorkom ongemak en indigestie tijdens uw halve marathon en stok met koolhydraten die u allen hebt gegeten. Bovendien moet uw diner maaltijd laag in vet en vezel ter voorkoming van abdominale krampen tijdens uw race. En, vergeet niet om water te drinken. Uw goed gehydrateerd race start is even belangrijk als het laden op koolhydraten, volgens de Academie van voedings- en dieetleer. Drink genoeg water zodat uw urine stro kleur verandert.

Dieet uren voor de Race

U moet uw laatste maaltijd eten drie tot vier uur voordat u uw halve marathon. Deze maaltijd moet hoog in koolhydraten en laag in vet, en 500 tot 1.000 calorieën bevatten. Kies koolhydraten die een beetje langer duren om te verteren, zoals brood, granen, vruchten of groenten, dus je een constante bron van energie hebt bij het uitvoeren. Een goede maaltijd van de pre-half-marathon kan bevatten mager Turkije gevuld in een pitabroodje met een banaan. Blijven drinken van water tot 30 minuten voordat uw halve marathon begint.


gerelateerde artikelen