Voedsel om te voorkomen dat een vette lever

September 18

Voedsel om te voorkomen dat een vette lever

Overzicht

De Amerikaanse Stichting voor de lever (ALF) definieert een vette lever als "de opbouw van overtollig vet in de levercellen." Een van de grootste risicofactoren voor een vette lever is obesitas, die wordt veroorzaakt door teveel calorieverbruik. Andere risicofactoren omvatten diabetes, hoge cholesterol of triglyceriden, alcoholmisbruik, maag-bypass chirurgie, bepaalde medicijnen en ondervoeding. Er is geen standaard behandeling voor vette lever maar Johns Hopkins University verslagen dat gewichtsverlies helpen kan voorkomen en behandelen van een vette lever.

Fruit, groenten en gehele korrels

Voedsel om te voorkomen dat een vette lever

Een gezond dieet is rijk aan fruit, groenten en gehele korrels. Fruit, groenten en gehele korrels zijn natuurlijk laag in calorieën en vet maar hoog in vezel. Volgens de American Dietetic Association verhogen vezelig voedsel het gevoel van volheid die voorkomen overeten en latere gewichtstoename dat kan. Vezel-rijk dieet kunnen ook voorkomen dat diabetes type 2, een risicofactor voor een vettige lever.

Eiwitten en zuivel

Voedsel om te voorkomen dat een vette lever

De beste eiwitten ter ondersteuning van gewicht onderhoud en gewichtsverlies zijn van mager bronnen zoals pluimvee, eieren, soja, mager vlees, vis, schaal-en schelpdieren, bonen en peulvruchten. Overtollig vet en calorieën kunnen worden verminderd door het verwijderen van alle zichtbaar vet en huid van vlees en gevogelte voorafgaand aan koken en gezonde methoden gebruiken voor het koken van voedsel zoals grillen, stomen, snikheet, bakken, roosteren en stroperij. De gezondste zuivelproducten omvatten laag vetgehalte of vetvrije melk, yoghurt en kaas.

Low-Cholesterol voedingsmiddelen

Voedsel om te voorkomen dat een vette lever

Cholesterol is een type van vet gevonden in dierlijke producten. Een verslag in, 7 augustus 2011 de kwestie van de "World Journal van gastro-enterologie," adviseert een dieet dat is laag in verzadigde en transvetten. Levensmiddelen met een hoog in omega-vetzuren zoals vette vis, olijfolie en noten worden aanbevolen om te helpen bij de behandeling van vette lever. Het verslag beveelt ook voedsel laag in eenvoudige suikers en high-fructose corn siroop.

Non-alcoholische dranken

Voedsel om te voorkomen dat een vette lever

Alcohol zet stress op de lever en nauw verbonden is met een leverziekte. Volgens het California Pacific Medical Center zo weinig zoals één glas bier of wijn per week kan bijdragen aan een vette lever. Het ALF moedigt individuen met een vette lever om te voorkomen dat alle alcohol. Voorbeelden van niet-alcoholische dranken zijn water, vruchtensap, frisdrank, thee, koffie, sportdranken en melk.


gerelateerde artikelen