Zwarte huid zorg problemen

August 25

Zwarte huid zorg problemen

Als je hebt zwarte huid, heb je een groot voordeel ten opzichte van lichter gekleurde vrouwen als je ouder wordt, zegt dermatoloog Heather Woolery-Lloyd in "Huid Inc" tijdschrift. Omdat uw huid betere bescherming tegen beschadiging door de zon heeft, bent u waarschijnlijk te kijken jonger dan uw lichte huid tijdgenoten. Je bent ook 20 keer minder kans op het ontwikkelen van kanker van de huid, zegt Susan Taylor, directeur van de huid kleur Center in New York en auteur van "Brown Skin" in "Meer" magazine.

Identificatie

Zwarte huid meer melanine productie het beveiligt tegen rimpels en fijne lijntjes veroorzaakt door beschadiging door de zon na verloop van tijd, maar heeft ook het potentieel om te leiden tot huidproblemen, zegt Woolery-Lloyd. Zwarte huid is gevoelig voor hyperpigmentatie en - in mindere mate--hypopigmentatie, en patches en plekken van de huid donkerder of lichter kunnen verschijnen om acne, schade of zelfs droge plekken te markeren. Uw zwarte huid kan ook worden meer vatbaar voor ingegroeide haren, vooral als je krullend of kinky haar.

Typen

Hyperpigmentatie kwesties kunnen verschillende vormen aannemen, volgens Taylor. In sommige gevallen, het kan worden weergegeven als donkere huid alle meer dan, zoals het hebben van uw gezichtshuid Toon verschijnen een schaduw of twee donkerder dan de rest van je lichaam. Hyperpigmentatie kan ook verschijnen als patches, plekjes en sproeten, zowel in plekken waar u teveel zon hebt opgezogen en plekken waar u hebt een puistje of geknald gewond uw huid. Als uw huid te droog wordt, kunnen de patches van de droge huid verschijnen als gewone gebieden op je lichaam.

Betekenis

Beschadiging door de zon kan niet zwarte huid kijken ouder, maar het is nog steeds een belangrijke factor in zwarte huid zorg problemen, zegt Taylor. Na verloop van tijd, ultraviolette straling kan leiden tot uw huid te verhogen van de productie van melanine, waardoor je huid donkerder worden in sommige gebieden. Picking op vlekken, met inbegrip van puistjes en ingegroeide haren, kan ook leiden tot litteken-achtige verkleuring op donkere huid. Opeenhoping van dode huidcellen is vooral merkbaar op donkere huid, omdat de dode cellen zijn bleker en grijzer dan gezonde donkere huid.

Preventie/oplossing

Het dragen van een breedspectrum zonnebrandmiddel met SPF 30 of hoger is de beste manier om te voorkomen dat zwarte huidproblemen. Aangezien acne zwarte huid beschadigen kan, Bescherm jezelf met een dagelijkse salicylic zuur reinigingsmiddel om te voorkomen klompen van de poriƫn en acne. Voor de behandeling van bestaande totale duisternis, raadt Taylor glycolzuur peelings, die donkerder huidcellen te zelfs uit huidtoon weg te wrijven. Voor donkere vlekken en patches, Hydrochinon wellicht een goede optie-- maar zorgvuldig toe te passen en gebruik het niet langer dan zes maanden, waarschuwt Taylor.

Waarschuwing

Het is mogelijk dat uw zwarte huid minder gevoelig voor beschadiging door de zon dan eerlijke huid, maar dat betekent niet dat u niet hoeft te maken over huidkanker, Jeanine Downie, dermatoloog en co-auteur van het boek "Mooie huid van kleur," waarschuwt in "Cosmopolitan" magazine. Als u mollen of hobbels op je lichaam die verandering grootte of kleur of dat bloeden of pijn merkt, vraag uw dermatoloog te check ze uit--vooral als ze op de palmen van uw handen, de zolen van je voeten of onder je nagels, overal waar je vooral gevoelig zijn kan voor het ontwikkelen van melanoom.


gerelateerde artikelen