Bijwerkingen van de overdosering met Lisinopril

February 8

Lisinopril wordt gewoonlijk voorgeschreven voor hoge bloeddruk of tijdens een hartaanval te helpen ontspannen de bloedvaten en de bloeddruk verlagen. Dosering kan vanaf 5mg tot 20mg per dag, met een bedrag boven de voorgeschreven dosering beschouwd als een overdosis. Hoewel overdosis normaal gesproken vrij goed getolereerd, acute overdoses is, hadden die waarbij kinderen zijn betrokken of overdosis over een langere periode van tijd aanzienlijke negatieve bijwerkingen.

Onmiddellijke bijwerkingen

De meest voorkomende onmiddellijke bijwerking van overdosis lisinopril is een daling van de bloeddruk, die leiden flauwvallen tot kan, duizeligheid of extreme zwakte. Mayo Clinic medewerkers zeggen dat er meer gevaar vanuit de naweeën van de daling van de druk afhankelijk van wat de patiënt aan het doen was op het moment van de daling van de bloeddruk dan interne schade aan de patiënt. Verwondingen van het vallen of verlies van controle tijdens het bedienen van machines, bijvoorbeeld, kunnen levensgevaarlijk zijn aan de patiënt of aan degenen die kunnen worden beïnvloed door ongecontroleerde machines of voertuigen.

Bijwerkingen van chronische overdosering

Overdosis over een langere periode van tijd, kan inwendige organen schade als gevolg van verlies van zuurstof, die normaal aan de hersenen, hart en belangrijke organen door de bloedstroom wordt gedragen. Nierfalen is mogelijk, als gevolg van zuurstof ontbering, net als andere grote orgaanfalen. Mayo Clinic medewerkers zeggen dat zulk een gebeurtenis is onwaarschijnlijk, tenzij de patiënt geen enkele medische verzorging ontvangt.

Bijwerkingen verminderen met de tijd

Een verslag van het Emergency Medical Journal van augustus 2006 stelt dat de primaire daling van de bloeddruk vindt plaats onmiddellijk na de overdosis lisinopril en een langzamer effect met de tijd heeft, vooral als vloeistoffen worden gegeven aan het verzachten van de gevolgen. De Schotse vergiftigt informatie Bureau, Royal Infirmary van Edinburgh verslag gevolgd 33 gevallen van overdosis van 2000 tot 2005 met overdosis bedragen van zeven tot 42 maal de aanbevolen dosis ingenomen. De conclusie van de studie was dat als ernstige lage bloeddruk effecten niet binnen zes uur na het begin plaatsgevonden had, de patiënt ziek tenietdoen kon worden vrijgegeven.

Allergische reacties

Allergische reactie, die iedereen inname van lisinopril ervaren kon, zal de neiging om meer worden uitgesproken als het bedrag van de medicatie boven de aanbevolen dosis is. Als een persoon gezicht zwelling ervaart, trouble ademhaling, netelroos, onregelmatige hartslag of een extreme buikpijn, moet ze onmiddellijk medische behandeling. Braken kan ook wijzen op een allergische reactie en is reden voor een medische consult.


gerelateerde artikelen