Lever Detox & melkdistel

June 25

Lever Detox & melkdistel

Melkdistel is een gemeenschappelijk remedie verkocht in health food winkels met het oog op de vergemakkelijking van de leverfunctie. Het kan worden gekocht in bulk vorm of in theezakjes, capsules, extracten en tincturen. Hedendaagse belangstelling detox dieet heeft bijgedragen aan de populariteit van melk distel producten. Wetenschappelijk onderzoek naar de werkelijke effectiviteit van melkdistel in medicinale toepassingen is gaande.

Geschiedenis

Melkdistel heeft een 2.000 jaar oude geschiedenis als een remedie voor dergelijke kwalen als onvoldoende borst melk, geelzucht en galblaas ziekte. In het eind van de jaren 1700s beschreef Britse kruidkundige Nicholas Culpepper zijn verdiensten als een behandeling voor aandoeningen van de milt en lever. Volgens de "Encyclopedia of Alternative Medicine," ontstond hedendaagse belang in het geneeskrachtige potentieel van het kruid in de jaren 1960, toen de Duitse onderzoekers eerst zijn actieve ingrediënt, silymarine geïsoleerd.

Betekenis

De prevalentie van leveraandoeningen in de Verenigde Staten is een belangrijke bron van zorg. Het Center for Disease Control rapporteert dat meer dan 110 duizend patiënten gediagnosticeerd met chronische leverontsteking of levercirrose werden ontslagen uit Amerikaanse ziekenhuizen in 2005. Datzelfde jaar, meer dan 27.000 Amerikaanse burgers gestorven aan chronische leverontsteking of levercirrose.

Functie

Volgens de journal "Betere voeding" pak melkdistel functies als een antioxidant te neutraliseren vrije radicalen die celbeschadiging veroorzaken. Het vertoont ook anti-inflammatoire eigenschappen door het onderdrukken van tumor necrose factoren. Melkdistel heeft ook cel-beschermende eigenschappen, dat is aangetoond dat de steun van de lever, alvleesklier, nieren en hersenen.

Effecten

Volgens de Mayo Clinic, op lange termijn Europese studies van de melkdistel is gebleken dat het verbetert de leverfunctie en sterftecijfers onder patiënten met levercirrose vermindert.

Kleinere studies hebben aangegeven dat virale hepatitis, evenals hepatitis veroorzaakt door alcohol, zijn effectief verbeterd door melk distel behandelingen. Leverschade als gevolg van drugs en giftige chemicaliën kan ook goed reageren op behandeling van melk distel.

De Mayo clinic merkt echter op dat verder onderzoek nodig is vanwege de kleine studie maten en arme onderzoeksdesign.

Waarschuwing

Die wordt behandeld voor leverziekten alcoholgerelateerde moeten afzien van het gebruik van alcohol gebaseerde melk distel extracten. Milde gevallen van gastro-intestinaal ongemak en huiduitslag hebben voorgedaan in mensen met behulp van melkdistel. Allergische reacties zijn mogelijk bij mensen die ook allergieën aan artisjok, aster bloemen en madeliefjes hebben. Raadpleeg uw arts alvorens melkdistel of andere kruiden.


gerelateerde artikelen