De voordelen van lijnzaadolie & gewichtsverlies

June 5

De voordelen van lijnzaadolie & gewichtsverlies

Lijnzaadolie kan deel uitmaken van een plan van de dieetmaaltijd effectief afslanken. Het kan ook u voorzien van extra gezondheid voordelen als u in plaats van consumeren verzadigde en transvetten. Echter omdat lijnzaadolie hoog in calorieën is en geen eiwit of fiber bevat, kan consumeert in overmaat belemmeren gewichtsverlies.

Voordelen van Omega-3 en Omega-6

Boordevol essentiële omega-3 en omega-6 vetzuren, is vlas olie een hart-gezond vet dat u uw vet dieetwensen vervullen tijdens gewichtsverlies kan helpen. Vet geeft je energie en is nodig voor goede vitamine absorptie in je lichaam. Poly- en enkelvoudig onverzadigde vetzuren gevonden in lijnzaadolie te consumeren in plaats van verzadigde en transvetten vermindert uw risico voor hoog cholesterol en hart-en vaatziekten. Het Institute of Medicine suggereert dat volwassenen 20 tot 35% van hun calorieën uit vet in de voeding, hetgeen op 33 tot en met 58 gram vet per dag neerkomt wanneer na een 1.500-calorie-gewichtsverlies plan verkrijgen.

Aanbevolen hoeveelheden

Het consumeren van lijnzaadolie in aanbevolen hoeveelheden kan helpen u uw gewicht-verlies doelen te bereiken. Vermindering van uw huidige calorie-inname-- en deelnemen aan regelmatige lichaamsbeweging--is de sleutel tot het vergieten pond effectief. Vrouwen na 1200-calorie-gewichtsverlies plannen moeten 4 theelepels oliën dagelijks consumeren, terwijl mannen die 1600 calorieën per dag voor weight loss eten ongeveer 5 theelepel olie per dag moeten, volgens de richtlijnen van het dieet voor Amerikanen 2010.

Mogelijke nadelen

Terwijl de inname van lijnzaadolie is een hart-gezond manier om te voldoen aan uw dagelijkse vet behoeften tijdens gewichtsverlies, het is hoog in calorieën en problemen kunnen opleveren als verbruikt in overmaat. Een eetlepel lijnzaadolie bevat 120 calorieën, die allemaal van vet in de voeding. Lijnzaadolie ontbreekt eiwitten en vezels, voedingsstoffen bekend om u gevoel volledig tijdens gewichtsverlies te helpen. De University of Maryland die Medical Center waarschuwt dat nemen van lijnzaad olie supplementen kan negatief interactie met bepaalde medicijnen en beveelt aan overleg met een arts alvorens dergelijke supplementen.

Dieet-vriendelijke portie Tips

Lijnzaadolie toe te voegen aan een gewichtsverlies menu is vrij eenvoudig. Lijnzaadolie heeft een laag rook punt, is het doorgaans niet de beste keuze voor het koken. U kunt echter lijnzaadolie toevoegen aan ongekookt voedsel of meng het met het voedsel nadat zij heb al gekookt. Probeer het toevoegen van lijnzaadolie aan salades, salade dressings, eiwit smoothies, yoghurt, havermout en soepen. Lijnzaadolie is ook beschikbaar in supplement vorm in een verscheidenheid van smaken.


gerelateerde artikelen