C3 en C4 Herniated schijf symptomen

September 29

C3 en C4 Herniated schijf symptomen

De beenderen in de regio van de nek van de wervelkolom, bekend als de halswervels, zijn genummerd 1 tot en met 7, vanaf de bovenkant. Schijven dienen als kussens tussen de wervels. De C3 en C4 schijf--gewoonlijk opgemerkt als C3-C4--is tussen de derde en vierde cervicale wervels. Wanneer een schijf tranen, of herniates, het gel-achtige middelpunt naar buiten wordt geduwd en kan druk uitoefenen op nabijgelegen zenuwen of het ruggenmerg. Symptomen van een C3-C4-hernia kunnen nekpijn, hoofdpijn, gevoelloosheid, tintelingen, zwakte en mogelijk verlies van darm of blaas controle zijn.

Nekpijn

De nekpijn veroorzaakt door een C3-C4-hernia kan worden beperkt tot de nek net over de schijf, of het kan worden gevoeld op en neer de cervicale wervelkolom en ouder in de schouders en borst. Het is vaak veel erger met beweging van de nek. De pijn kan dof en pijnlijke, of het zou scherpe, brandende of koud, afhankelijk van welk deel van de zenuw de schijf te drukken op.

Hoofdpijn

Soms wanneer de C3-C4-schijf is herniated, de pijn verspreidt zich omhoog als u wilt dat een hoofdpijn, meestal aan de voet van de nek en het onderste deel van de achterkant van het hoofd. Wanneer deze hoofdpijn is ernstige, kan leiden tot spier-spanning hoofdpijn helemaal over het hoofd.

Gevoelloosheid en tintelingen

Wanneer een hernia bij C3-C4 op de zenuwen in het ruggenmerg duwt, kunnen de zenuwen signalen van gevoelloosheid en tintelingen naar de hersenen. Dit is een teken dat de schijf is comprimeren zenuwen en kunnen leiden blijvende schade zonder behandeling tot zou. De gevoelloosheid en tintelingen zijn meestal gevoeld in de lagere nek, de bovenrug en de bovenste schouder. In sommige gevallen, de schijf geneest vanzelf en de symptomen verdwijnen.

Zwakte en incontinentie

Arm en been zwakte kan optreden als de C3-C4-schijf is herniated, omdat de schijf kan duwen op de zenuwen die beweging. Als de hernia van de kant van het ruggenmerg die de functie van de darm of blaas duwt bepaalt, is het mogelijk om incontinentie, die een verlies van controle over het starten en stoppen van de passage van ontlasting of urine. Herniation van de C3-C4-schijf is veel minder gebruikelijk dan herniation van de cervicale schijven eronder. Een persoon die nekpijn met gevoelloosheid of tintelingen heeft zal medische hulp moet inroepen maar vaak verbetering en zelfs resolutie van symptomen met rust, medicijnen en fysiotherapie. Een persoon met nekpijn samen met spierzwakte of verlies van controle van de darm of blaas dient onmiddellijk een arts raadplegen en wellicht chirurgie.


gerelateerde artikelen