Hoe beleefd een aangeboden baan weigeren

August 14

Hoe beleefd een aangeboden baan weigeren

Het pendelen is te lang, of de vergoeding is te laag een beter aanbod gekomen langs, komt er een tijd wanneer een kandidaat moet het weigeren van een baan aanbieden. Doen, professioneel en beleefd zal de deur openhouden voor toekomstige werkzaamheden mogelijkheden met de werkgever.

Stap 1

Worden prompt. Onmiddellijk na het maken van uw beslissing om een voorstel afwijzen, telefoon uw human resources contactpersoon, recruiter of verhuren manager aan hem laten weten dat uw bedoelingen. Laat het weten dat je dankbaar voor het aanbod bent, u zorgvuldig het aanbod overwogen en u waarderen de tijd nam hij met u contact. Vertel hem dat u zal opvolgen met een schriftelijke brief. Door het verstrekken van een tijdige reactie aan het bedrijf, zal de werkgever kunnen contact opnemen met hun volgende kandidaat van keus.

Stap 2

Een formele schriftelijke brief. Open de brief met een "thank you voor het aanbod" verklaring, volgens Syracuse University Center for Career Services. Uitdrukkelijk verwezen naar het specifieke aanbod dat verzoek in de openingszin weigert. Stuur de brief zo spoedig mogelijk nadat u hebben mondeling meegedeeld het bedrijf dat u de jobaanbieding afneemt.

Stap 3

Worden tactvol. Ga niet in detail treden over een andere vacature of andere specifieke redenen waarom u besloten om het voorstel afwijzen. Verstrekking van een algemene reden, zoals u een ander standpunt dat een betere carrière passen zijn goed te keuren, voor dalende is volkomen aanvaardbaar.

Stap 4

Communiceren positief zowel mondeling als schriftelijk. Niet zeggen iets negatiefs over het bedrijf, met name schriftelijk, verslagen Virginia Tech Career Services. Uw formele brief daalt de jobaanbieding blijft deel uitmaken van het vennootschappelijk records en eventueel de jouwe.

Stap 5

Eindigen met goodwill. Om niet branden bruggen, eindigt uw brief op een noot "up". Staat dat u onder de indruk van de missie en de doelstellingen van het bedrijf. Vertel uw contact dat je genoten hebt van voldoen aan haar en haar bedanken voor haar tijd.

Waarschuwingen

  • Stuur een e-mailbericht voor het communiceren van uw aanbieding daling geen. E-mail is handiger, maar het is niet geschikt voor het afwijzen van een baan aanbieden.
  • Als de recruiter of HR contact vraagt u met welk bedrijf u een ander voorstel hebt geaccepteerd, afbuigen deze vraag door te verklaren dat persoonlijke redenen kwam in het spel.

Tips

  • Een werkgever kan u in de toekomst contacteren voor andere werkgelegenheidskansen, zo onderhouden professionele en hoffelijke communicatie te allen tijde.

gerelateerde artikelen