Kinderen die buikpijn in de ochtend hebben

December 14

Kinderen die buikpijn in de ochtend hebben

Volgens de Universiteit van Michigan Health System treft terugkerende buikpijn tot 15 procent van de kinderen tussen de leeftijd van 4 tot 12 jaar. Terugkerende buikpijn bij kinderen is vaak geen bekende medische oorzaak, maar dat betekent niet dat uw kind symptomen zijn niet echt. Terwijl deze buikpijn zelden een langdurige bedreiging voor uw kind presenteren, neem contact op met uw arts als ernstiger symptomen ontstaan.

Mogelijke oorzaken

Stress zou achter uw kind steeds terugkerende buikpijn, vooral als je kind buikpijn tijdens de ochtend voordat de school optreden en later op de dag verdwijnen. Dr. Alan M. Lake met de American Academy of Family Physicians verklaart ook dat bepaalde peptic aandoeningen, met inbegrip van gastro-oesofageale reflux en maag zweren, frequente vroege ochtend maagpijn kunnen veroorzaken. Abdominale migraine, waarin de nationale stichting van de hoofdpijn wordt gedefinieerd als "periodieke aanvallen van matige tot ernstige middellijn buikpijn gedurende 1-72 uur", is ook meestal weergegeven tijdens de late avond of de vroege ochtenduren. Andere medische oorzaken van terugkerende buikpijn zijn niet vaak gekoppeld aan de ochtend.

Contact met een arts

Als uw kind maag pijn blijven saai en verdwijnen zonder behandeling, een bezoek van de dokter niet noodzakelijk kan zijn. Als, echter, begint ze klagen van scherpe maagpijn of pijn aan de rechterkant van de maag, streven naar directe medische zorg. Bovendien, als ze geen tekenen van alarm toont, meteen een afspraak plannen. Alarm tekens opgenomen door de University of Michigan Health System omvatten dramatische gewichtsverlies, vertraagd groei, braken, ernstige diarree, gastro-intestinaal bloedverlies en koorts. Bel bij twijfel de arts.

Test en diagnose

In de meeste gevallen, zal uw kind arts een diagnose maken na het horen van de symptomen en een standaard lichamelijk onderzoek uitvoeren. Volgens Dr. Seem Khan met de American College of gastro-enterologie, echter kan de arts ook wil voeren bloed en kruk tests om het scherm van uw kind voor ernstige ziekten. Als deze screeningtests abnormale zijn, gelasten hij aanvullende tests met inbegrip van een echografie van de buik, een CT van de buik en een endoscopie--een scope die gebruik maakt van een camera naar het verkennen van het spijsverteringskanaal. De arts kan ook een biopsie uitvoeren op kleine knijpgrepen van de spijsvertering voering.

Behandeling

Als u vermoedt dat stress om achter uw kind 's morgens maag pijn, praat met haar over eventuele problemen of zorgen ze heeft met betrekking tot school of andere elementen van haar dagelijkse routine. Maak een ondersteunende omgeving om te kalmeren haar zorgen. Migraine medicijnen en anti-misselijkheid medicatie vaak werken tegen buik migraine en voeding verandert vaak help ease de symptomen van gastro-oesofageale reflux en andere peptic aandoeningen. Als geen van deze behandelingen helpen, kunt u overwegen contact opnemen met uw arts om te controleren op tekenen van ernstige ziekte. Uw arts zal de juiste medicatie of behandeling plan voorschrijven als uw kind buikpijn een meer sinistere oorzaak hebben.


gerelateerde artikelen